Notícies
Publicat el 18.09.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La col·lecció de càntirs del Museu frega les cinc mil peces
Entre les darreres adquisicions, hi ha un càntir arqueològic del segle IV-III aC
Càntir arqueològic del Museu del Càntir
Càntir arqueològic amb forma de porc del  segle IV-III aC

La col·lecció del Museu del Càntir d'Argentona s'ha ampliat amb trenta-set noves peces. Amb aquestes adquisicions, el fons del Museu ja frega els 5.000 càntirs.

De les quinze peces que s'han comprat al mercat d'antiguitats, en destaca l'adquisició d'un càntir arqueològic que data del segle IV-III aC i que procedeix del sud d'Itàlia. 

El Museu, amb un pressupost de 5.000 euros per a noves adquisicions, també es nodreix amb donacions de càntirs, malgrat que gran part dels oferiments es descarten. 

Donació particular

Càntir de vidre tallat a la mola (donació particular)

El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, destaca la donació que han fet dos d'artistes contemporanis, l'Enric Mestres i la María Oriza. La seva aportació enriqueix notablement la col·lecció i va en consonància amb l'aposta que el Museu fa per la ceràmica contemporània.

Donació de María Oriza

Autora: María Oriza

Enric Mestre

Autor: Enric Mestre

Un càntir singular que també ha passat a formar part de la col·lecció és una peça americana del segle XIX. Calvo ha explicat que en els càntirs americans en lloc d'aigua, s'hi posaven altres begudes com el whisky.

Calvo també ha compartit el seu desig perquè el Museu pugui adquirir una col·lecció de càntirs d'un antiquari de Barcelona que està valorada en 25.000 euros. 

  • Entrevista al director del Museu del Càntir d'Argentona, Oriol Calvo (maig de 2024):

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800