Notícies
Publicat el 09.09.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El nou curs comença amb una davallada d'alumnes a infantil, primària i batxillerat
Més de 1.700 estudiants s'han matriculat en els vuit centres públics d'Argentona

El nou curs 2024-2025 ha arrancat aquest matí amb un total de 1.727 alumnes matriculats (54 menys que el curs passat) en els vuit centres públics del municipi (dues escoles bressol, quatre escoles d'infantil i primària, l'institut i el centre de formació del Pla de Transició al Treball). Aquesta davallada de l'alumnat es produeix principalment en els cicles d'infantil i primària, així com en batxillerat, mentre que l'ESO és l'única etapa que registra un increment.

En les etapes d'infantil i primària, han iniciat el curs 854 alumnes, 39 menys que l'any passat. L'Escola Argentona és el centre amb més estudiants, amb un total de 309, seguida de Les Fonts amb 293. L'Escola Bernat de Riudemeia té 194 alumnes, i Sant Miquel del Cros ha començat amb 58 matrícules. Aquestes dades encara són provisionals, a l'espera de les adjudicacions de darrera hora.

Pel que fa al Pla de Transició al Treball (PTT) d'auxiliar de pastisseria i forneria, 15 alumnes (dades provisionals) han començat el curs, mantenint la mateixa xifra que l'any passat.

D'altra banda, l'Institut d'Argentona és l'únic centre educatiu del municipi que ha registrat un increment en el nombre d'alumnes, passant dels 735 de l'any passat als 741 d'aquest. Avui han iniciat el curs 565 alumnes d'educació secundària, 12 més que en el curs anterior, mentre que els 176 de batxillerat (sis menys que el curs passat) començaran les classes el proper 12 de setembre.

Segons la directora de l'Institut d'Argentona, Mercè Rubio, aquest increment en el nombre d'alumnes d'ESO és una bona notícia: "És un gran senyal que les famílies d'Argentona confiïn en el seu Institut", ha afirmat.

Respecte les escoles bressol, ja van obrir les portes el 4 de setembre amb 117 infants matriculats, un descens del 15% respecte al curs anterior, que suposa 21 alumnes menys.

Evolució nombre d'estudiants Argentona

Pel que fa a la mitjana d'alumnes per grup, aquesta varia en funció de l'etapa. A batxillerat, la mitjana és de 29 alumnes per aula, mentre que a infantil és de 18. En els cicles d'educació obligatòria, la mitjana de l'alumnat per aula és de 23 a la primària i 25 a l'ESO, tenint en compte que l'Institut crea tres aules més de les concedides. 

Mitjana d'alumnes per grup

D'altra banda, avui entra en vigor la nova ordenança sobre l'ús del mòbil a les escoles i instituts de Catalunya. Una mesura que l'Institut d'Argentona ja va implementar el curs passat prohibint l'ús de telèfons mòbils, rellotges intel·ligents i aparells de música a l'alumnat de secundària.

Calendari escolar 2024-2025

Pel que fa al calendari escolar, les vacances de Nadal seran del 21 de desembre al 7 de gener. Els dies de Setmana Santa, del 12 al 21 d'abril, tampoc seran lectius, així com el 9 de juny, festa local. Cada centre educatiu, a més, disposarà de quatre dies de lliure disposició.

El curs finalitzarà el 20 de juny per als alumnes del segon cicle d'educació infantil, primària, ESO, primer de batxillerat i la formació professional de grau bàsic.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800