Notícies
Publicat el 09.08.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
FM, ELS ÀLBUMS (4/08): Tradició, Festa del Càntir i molta música per celebrar Sant Domingo
FM_aixecada_2024

El dia gran de Festa Major, Argentona es va llevar ben d'hora amb la posta de càntir, el despertar geganter i la concentració de domingos. La cercavila va portar les autoritats fins a l'ofici a l'església de Sant Julià que enguany va arrencar amb una peça musical interpretada, al mateix temps, per la Coral Càntir d'Or i els grallers de la Colla de Geganters d'Argentona.

Sortint de l'ofici, l'alcaldessa d'Argentona es va oficialitzar la compra de la casa adjacent al Museu del Càntir. L'acte va consistir en la descoberta d'una placa de ceràmica en record als propietaris originals de la casa.

El vot de poble, la benedicció de les aigües i al venda dels càntirs de l'any van tornar a omplir de gom a gom el cor d'Argentona. L'autor del càntir de l'any, el dissenyador Javier Mariscal, va signar càntirs per a tothom qui ho va voler. També es va fer descoberta d'un nou càntir gegant que encapçalarà, a partir d'ara, la Paret de les Mentides.

Cercavila, vot de poble i benedicció de les aigües

Al darrere d'aquest formiguer d'activitat n'hi havia un altre: L'aixecada de càntirs organitzada pels Amics del Museu del Càntir. Aquest any, l'aixecada va fer rècord de participants, que van desafiar les altes temperatures que assolaven la plaça de Vendre.

 AIXECADA 2024

La tarda de Sant Domingo va arrencar amb una audició de sardanes i la tarda underground a Garrinada. Aquestes dues propostes van anar precedides d'espectacles, crida al castell de focs i molta música.  

  Tarda undergraund, foc i molta música

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800