Notícies
Publicat el 15.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Demà comença la instal·lació de tendals als patis de les escoles d'Argentona
Es preveu que el muntatge estigui a punt per a l'inici de curs
Escola Les Fonts

Pati de l'Escola Les Fonts (12/07/2024)

Aprofitant les vacances d'estiu, l'Ajuntament d'Argentona ha iniciat un seguit de millores a les escoles municipals. Entre les principals actuacions, hi ha la instal·lació de tendals a les escoles bressol i de primària per proporcionar zones d'ombra durant els mesos més calorosos. Demà s'iniciarà la instal·lació dels tendals a les escoles del Cros i Bernat de Riudemeia i es preveu que en unes setmanes estiguin tots col·locats. El cost dels tendals i de la seva instal·lació és de 33.753 euros.

D'altra banda, la setmana passada va començar la renovació dels lavabos d'infantil de l'Escola Bernat de Riudemeia, amb un cost de 31.944 €. I properament s'iniciarà la instal·lació de plaques solars a l'Escola Les Fonts.

Altres intervencions amb un cost d'uns 6.500 euros són l'adequació de la cuina de l'Escola Bernat de Riudemeia per al correcte funcionament del nou forn i l'aportació de pintura per tal que els auxiliars de serveis de cada centre puguin anar fent el manteniment de les aules. A començament de curs també estarà disponible el pla d'autoprotecció a l'EBM Bosquet que ha començat a elaborar-se des de la Diputació de Barcelona.

Segons el regidor d'Educació, Joan Garachana, des de l'inici de mandat, ja s'han invertit 113.000 euros en millores en els centres educatius d'Argentona, (una xifra que no inclou les inversions que s'estan fent aquest estiu). Per a Garachana "és una bona carta de presentació perquè en sis anys -entre el 2016 i el 2022- les inversions van ser de 148.000 euros". El regidor ha afegit que "s'està fent molt bona feina a nivell tècnic".

Garachana ha explicat que hi ha altres projectes com, per exemple, la renovació d'una part del terra de l'EBM Bosquet, que podria iniciar-se en unes setmanes, i la redacció del projecte d'integració de la plaça dels Enamorats al pati de l'Escola Les Fonts, previst per al darrer trimestre de l'any.

Per al regidor, "l'aposta per l'educació de qualitat a Argentona és excel·lent". A més de la inversió en la millora de les instal·lacions, s'han destinat, en el primer any de mandat, 110.000 euros a projectes singulars i s'han signat convenis amb els centres educatius. Aquests inclouen, entre d'altres, la programació per a escolars al teatre La Sala i les subvencions a les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA).

Entrevista al regidor d'Educació, Joan Garachana (10/07/2024).

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800