Notícies
Publicat el 10.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'S'ha de regular on es poden ubicar els clubs cannàbics i la seva normativa, que en aquest cas no tenim'
Entrevista a l'alcaldessa d'Argentona sobre el ple del mes juny
Monste Capdevila, alcaldessa d'Argentona

L'alcaldessa d'Argentona Montse Capdevila ha passat avui per la ràdio en la darrera Roda Política de la temporada corresponent al ple de juny.

El passat 17 de juny, el ple municipal va aprovar la modificació del Pla Normatiu amb el compromís de reprendre el treball en una ordenança que reguli els clubs socials de cànnabis i el seu exercici al municipi. Aquesta normativa determinarà on es poden ubicar aquests clubs i sota quins condicionants, una regulació que fins ara no existia. L'alcaldessa d'Argentona, Montse Capdevila, confessa que l'ordenança "ja està treballada" i espera presentar-la al pròxim ple del mes de juliol.

Durant el mateix ple, es va debatre sobre la climatització de les escoles d'infantil i primària d'Argentona. La discussió va sorgir arran d'una moció conjunta presentada per Unitat i el PSC. Montse Capdevila precisa que les inversions necessàries haurien de ser assumides pels organismes competents i que l'Ajuntament ha de centrar-se en les inversions municipals. Seguint amb els arguments del seu vot contrari a la moció, concreta que realitzar un estudi sobre aquest tema seria inútil, ja que "no tenim la potestat ni els diners per fer aquestes inversions tan grans", recolzant-se en les conclusions que determina la comissió antifrau.

L'alcaldessa també valora positivament la implementació d'un Pla Especial de Sequera per a Argentona. Aquest pla permet regular les mesures a aplicar segons l'estat d'emergència o d'excepcionalitat, "aspectes que fins ara no els teníem regulats", revela Capdevila. Una de les mesures incloses és la declaració de la piscina municipal com a refugi climàtic, un tràmit necessari que permet la seva obertura durant els períodes d'excepcionalitat per sequera hidrològica. Després de les obres de millora realitzades a la piscina, l'alcaldessa espera poder anunciar noves accions per adequar millor la instal·lació, no només en termes d'infraestructura, sinó també per evitar un consum excessiu d'aigua.

En la darrera roda política de la temporada, i després d'analitzar els punts més destacats del ple, proposem a la convidada d'avui acabar amb una bateria de preguntes que ens ajudaran a conèixer com són els seus estius.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800