Notícies
Publicat el 08.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Argillà Argentona atreu 23.000 visitants
Argentona ha tornat a ser l'epicentre de la ceràmica a Catalunya
Argilla 2024

Aquest cap de setmana, Argentona ha tornat a ser l'epicentre de la ceràmica a Catalunya amb la celebració de l'Argillà Argentona 2024, superant totes les expectatives amb una estimació de 23.000 visitants. El país convidat d'aquesta edició ha estat la República Txeca. Entre els artistes txecs presents, Eva Roučka ha destacat amb la seva exposició al Museu del Càntir, una sessió de Cineràmica i demostracions tècniques a la plaça de l'Església. A més, sis artistes txecs han vingut expressament a Argentona per vendre les seves obres en aquest espai. 

Les visites guiades al Museu del Càntir han arribat als 250 participants i s'han venut 380 càntirs de Mariscal. Tanmateix les xifres provisionals d'assistència a les exposicions són molt positives:  1.800 visitants a "Orígens" de Pep Gómez, al Jardí de la Casa Puig i Cadafalch; 1.500 a "Records de la Xina" d'Eva Roucka, al Museu del Càntir; i 650 a "Llum i foscor" de Nuri Negre al Saló de Pedra.

A més, l'Argillà s'ha estrenat com a Festival ampliant l'oferta cultural amb el show "Fang" de la companyia Animal Religion a La Sala d'Argentona i l'estrena de "Mind the hiatus" de la companyia FemFoc a Can Doro.

A banda, l'espai firal-mercat de la ceràmica ha comptat amb 63 expositors: 32 catalans, 12 de la resta d'Espanya i 19 d'altres països.  Els tallers han estat un altre punt fort del festival: en els de torn hi ha participat 300 infants, mentre que els tallers de rakú han comptat amb 23 assistents, oferint a tothom l'oportunitat d'experimentar de primera mà l'art de la ceràmica.

En el Festival també hem gaudit dels aparadors ceràmics amb obres de Josep Saleta (al casal d'avis), dels alumnes del taller de Marina Vellvé (Biblioteca) i de Cristina Màrquez (Sindicat). 

Amb aquesta edició, l'Argillà Argentona 2024 es consolida com una cita imprescindible per als amants de la ceràmica, oferint una plataforma per a la creativitat i la tradició, i convertint Argentona en un referent cultural i artístic durant el cap de setmana.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800