Notícies
Publicat el 04.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argillà Argentona es reinventa: demà comença el nou festival de ceràmica i cultura
La ceràmica txeca serà la convidada
Argillà 2023

Demà, 5 de juliol, començarà una nova edició d'Argillà Argentona, que aquest any 2024 es transforma en un autèntic festival. Aquesta evolució posa l'accent en l'activitat cultural i artística, ampliant l'oferta d'espectacles i exposicions per als assistents.

Una de les principals novetats són els espectacles de fang i foc que es podran gaudir les nits de divendres i dissabte. Es podrà veure el show "Fang" de la companyia Animal Religion a La Sala d'Argentona i l'estrena de "Mind the hiatus" de la companyia FemFoc a Can Doro, amb entrada gratuïta.

La inauguració oficial del festival, prevista per la tarda de divendres, comptarà amb la participació dels Geganters i grallers d'Argentona, les Gitanes de Sta. Maria de Palautordera i les corals Càntir d'Or, Llaç d'amistat, Cor de Gòspel i Sons del Mo'n. A més, quatre aparadors del carrer Gran acolliran micro-exposicions que destacaran el talent d'autors emergents o poc coneguts, mentre que s'afegeixen dos nous espais expositius: el saló de pedra de l'Antic Ajuntament i el jardí de la casa modernista de Josep Puig i Cadafalch.

La ceràmica txeca serà la convidada

El país convidat a l'edició 2024 és la República Txeca, un país amb una ceràmica de gran qualitat però encara poc coneguda aquí. D'entre els artistes que ens visitaran, cal destacar Eva Roučka, que exposarà al Museu del Càntir, protagonitzarà una sessió de la Cineràmica i farà demostracions tècniques a la plaça de l'Església. En aquest mateix espai, sis artistes txecs vendran les seves obres, venint expressament a Argentona per participar en l'esdeveniment. A més, el dissabte es farà un debat a la biblioteca sobre la ceràmica contemporània a la República Txeca.

Activitats culturals tradicionals, com les exposicions al Museu del Càntir, visites guiades, debats, tallers participatius de torn i de rakú, i demostracions de terrissa tradicional, també es veuran reforçades. El vessant comercial seguirà present, amb més de 60 llocs de venda de ceràmica procedent de diversos països d'Europa i del nord d’Àfrica.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800