S'apropa la nit més màgica de l'any i què millor que gaudir-la amb la tradicional coca de Sant Joan, ja sigui de pinyons, amb fruita confitada, amb crema o xocolata. L'argentonina Marina Gensana ens ha explicat, a la secció de cuina amb l'Esteve Pedra, com fer una coca per a la revetlla de Sant Joan amb una recepta que no ens cal massa mare. Us deixem els ingredients (per a dues coques) i el procés d'elaboració.
Ingredients:
- 2 ous
- 150 gr pinyons
- pell de llimona
- 65 gr de mantega
- 120 ml llet a temperatura ambient
- 25 gr llevat fresc
- 30 ml anís o de tarongina
- 460 gr farina de força (tamisada)
Elaboració:
- Posem els pinyons en remull. Així aconseguirem que quedin ben enganxats amb la massa.
- Passem per un picador o molinet el sucre i la pell de la llimona perquè quedi ben triturat. Seguidament, afegim els ous, la mantega, el llevat, l'anís i la llet a temperatura ambient i comencem a pastar la massa, manualment o amb una màquina.
- Un cop tenim la massa ben remenada, afegim la farina tamisada i un polsim de sal i tornem a pastar-la. Deixem reposar en el bol, amb un drap a sobre, durant una hora, aproximadament.
- Mentre preescalfem el forn a 200 graus, estirem la massa sobre un paper sulfurat, deixant un gruix d'un dit, i deixem reposar trenta minuts més.
- Quan veiem que la massa ha pujat de volum, la pintem amb un ou i afegim la guarnició (pinyons, crema, xocolata, fruita confitada, etc).
- Amb tots els ingredients sobre la massa, baixem la temperatura del forn a 180 graus i hi posem la coca a mitjana altura uns 15 minuts.
- La deixem refredar i que vagi de gust!