Notícies
Publicat el 20.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Com serà aquest estiu al Maresme?
El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, preveu un estiu amb més pluges de les habituals
Com serà l'estiu al Maresme

Estem a poques hores abans de deixar enrere una primavera plujosa i que ha complert totes les expectatives que pronosticaven els mapes meteorològics. L'estiu d'aquest 2024 demana pas a partir d'aquest dijous, 20 de juny, a les 22.51h i que s'allargarà fins al 22 de setembre (durarà 93 dies i 16 hores), dia que començarà l'equinocci de tardor.

El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, ha explicat al programa TikTak de Ràdio Argentona que aquesta primavera, entre el març i el maig, han caigut uns 178 litres per metre quadrat, lleugerament per sobre dels 157 de mitjana a la comarca. Serra destaca el mes de març com a més plujós, ja que van caure 92 litres dels 51 de mitjana, gairebé el doble. Pel que fa a temperatures, seguim amb valors que situen el termòmetre per sobre de la mitjana. Destaca un febrer "especialment calorós" amb 2,6 graus per sobre del que és habitual.

Avui arribarà l'estiu i segons explica Quim Serra, "sembla que la primera quinzena de juliol sigui bastant seca, però després es preveuen precipitacions per sobre de la mitjana, especialment cap al Pirineu i el pre-Pirineu, i això és una molt bona notícia perquè disminuiria molt el risc d'incendis forestals". A l'agost també es preveu una "precipitació per sobre del que tocaria" i el setembre seria molt similar al juliol. 

Amb relació a la revetlla de Sant Joan, i a falta de consultar alguns models per acabar de concretar-ho, el meteoròleg avança que "és possible que tornin els ruixats, però més irregulars. No ho podem descartar"

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800