Notícies
Publicat el 14.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Decomissen vint-i-sis gossos a un veí d'Argentona
Els animals es trobaven en una situació deplorable, quan tot just feia un mes que se'ls havia retornat al seu propietari
gossos decomissats

La Policia Local d'Argentona i el SEPRONA de Guàrdia Civil, van dur a terme ahir un operatiu conjunt per decomissar un total de vint-i-sis gossos a una instal·lació sense permisos ubicada al veïnat de Sant Jaume. Segons la Policia Local, els animals es trobaven en condicions molt precàries, en gàbies insalubres i alguns d'ells malalts i amb lesions. Al dispositiu hi va col·laborar personal veterinari del CAAD (Centre d'Atenció d'Animals), depenent del Consell Comarcal del Maresme.

Es dona el cas que el 21 d'agost passat, la policia ja va decomissar deu d'aquests gossos, al mateix propietari, perquè es trobaven en molt mal estat. I, tot just fa un mes, que l'administració havia retornat els animals amb el compromís del propietari de tramitar l'existència d'un nucli zoològic a la seva finca, censar els animals i tenir-los en bones condicions.

Un mes després, la Policia Local va tornar a visitar la finca donat que l'home, veí d'Argentona, no havia iniciat cap de les tramitacions a què s'havia compromès. Segons explica la regidora de Benestar Animal, Mariona Pasqual, "els agents es van trobar una situació molt pitjor de la que ja havien vist l'agost passat". Per aquest motiu, els vint-i-sis gossos van ser traslladats ahir al matí a un centre privat d'atenció animal, ja que el CAAD Maresme fa mesos que està saturat. L'acollida dels animals al centre on se'ls ha traslladat tindrà un cost aproximat de sis mil euros mensuals, tractaments mèdics a banda. La despesa l'haurà d'assumir íntegrament l'Ajuntament d'Argentona.  

L'Ajuntament obligat a assumir el cost de l'acollida dels gossos

El darrer cop que l'Ajuntament es va haver de fer càrrec de deu d'aquests gossos, va arribar a pagar catorze mil euros per la seva manutenció i tractament veterinari. El consistori es veu obligat a assumir aquests costos perquè els gossos són d'Argentona, a més, el propietari ha decidit cedir-los, i la Llei de Benestar Animal obliga l'administració local a fer-se'n càrrec. La regidora de l’àrea, Mariona Pasqual, explica que els gossos es quedaran al centre d'acollida fins que les seves condicions de salut permetin donar-los en adopció o traslladar-los al CAAD Maresme, on el cost de l'acollida seria zero.

Per la seva banda, el propietari dels gossos és investigat pel SEPRONA, que és el cos encarregat d'instruir les diligències d'aquest cas.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800