Notícies
Publicat el 13.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Ensurt per la caiguda d'un arbre a l'avinguda Puig i Cadafalch
Un rebrot d'un lledoner es va desplomar ahir a la tarda sense causar cap dany
Arbre caigut puig i cadafalch

Fotografia facilitada per la Policia Local

Un rebrot d'un lledoner es va desplomar ahir a la tarda sense causar cap dany a l'avinguda Puig i Cadafalch. Els Bombers de la Generalitat van rebre un avís a les 19:52 h per la caiguda d'un arbre de grans dimensions. S'hi van desplaçar dues dotacions que van tallar l'arbre i en van retirar els trossos. La Policia Local, que també es va desplaçar al lloc dels fets, va tallar la circulació i va acordonar la zona. El trànsit ha quedat restablert aquest matí.

En Xavier Collet, regidor d'Espai Públic, ha explicat que l'arbre caigut és un rebrot d'un lledoner i que, precisament, fa unes setmanes es va revisar l'arbrat d'aquesta zona. 

El fet ha generat crítiques a les xarxes socials contra l'Ajuntament d'Argentona amb l'argument d'una manca de manteniment de l'arbrat del municipi. El regidor ha sortit al pas de les crítiques i ha afegit que Argentona està al dia en la poda de l'arbrat. Ha explicat que l'any passat es va podar la meitat de l'arbrat i aquest any, l'altra: "a Argentona, es poda i es poda regularment, però no es fa la poda de brocada".  

Arran de l'elaboració del Pla director del verd urbà d'Argentona (2017), l'Ajuntament va canviar el pla de poda municipal. El regidor ha subratllat que la poda de brocada debilita l'arbre: "durant molts anys s'ha fet poda de brocada, per això alguns dels arbres que tenim estan malament". També ha afegit que actualment s'estan fent unes podes molt curoses: "La poda que es fa no és només una poda de tallar branques. El tècnic revisa l'arbre, mira les branques que són perilloses o que molesten, i les talla". 

Al municipi, hi ha més de 2.000 arbres a la via pública, i més de 2.000 a les zones verdes. L'any passat es van tallar 27 arbres i en el que portem d'any, ja se n'han tallat 61. A banda, s'han atès set incidències per branques caigudes.

Però ahir es va produir un altre incident. Els Bombers van rebre un avís per caiguda d'un arbre a la 1:41 h de la matinada. En aquest cas, es va produir a la carretera B-510, al punt quilomètric 0,2 d'aquesta via.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800