Notícies
Publicat el 11.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Cada vegada hi ha més consultes a l'Arxiu Històric i Municipal d'Argentona'
Entrevistem en Lluís Mauri, l'arxiver
Lluís Mauri, arxiver

En Lluís Mauri és l'arxiver del fons històric d'Argentona des de fa un parell d'anys. Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius, que es va celebrar el 9 de juny i que aquest any commemora també el vintè aniversari de la creació de la Xarxa d'Arxius Municipals, l'hem entrevistat a Ràdio Argentona per conèixer més a fons aquest servei públic municipal.

L'Arxiu Històric Municipal d'Argentona està ubicat a la Casa Gòtica i ocupa 750 metres lineals. Entre els documents que s'hi conserven, hi ha les actes dels plens municipals, llicències d'obres, resultats de les eleccions i padrons històrics. Però també hi ha cinc fons documentals, 2.300 fotografies, 60 vídeos i 96 pergamins. A banda, hi ha el dipòsit digital amb 6.554 fitxers de text i 3.319 imatges.

El gran repte, per a Mauri, és conservar la documentació en perfecte estat perquè les properes generacions la puguin consultar. Entre els documents més preuats, n'hi ha un d'especial valor per a ell: un capbreu del segle XVII. De fet, a l'Arxiu Històric Municipal d'Argentona se'n conserven tres.

També afegeix que el contingut de l'Arxiu cada vegada genera més interès. Mentre que l'any 2022, es van fer cinc consultes, l'any passat, ja en van ser 18. La major part estan relacionades amb la geanologia familiar. L'accés és lliure i gratuït, però cal demanar cita prèvia. 

Infografia Arxiu Històric i Municipal d'Argentona

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800