Notícies
Publicat el 04.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Dos centres sociosanitaris a prop de Mataró, possible destí dels pacients del Sant Jaume
A la tardor, el sociosanitari de Mataró s'anirà tancant progressivament
Hospital Sant Jaume de Mataró

El Consorci Sanitari del Maresme té previst tancar progressivament, a partir de la tardor, el centre sociosanitari de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró. Aquesta decisió arriba de forma consensuada amb el departament de Salut i l'Ajuntament de Mataró perquè l'edifici no compleix amb la normativa actual en matèria d'incendis. 

Per això, cal trobar 76 llits per reubicar les persones que hi ha ingressades. Un cop desestimat l'Hospital de l'Esperança de Barcelona, les opcions es van reduint.

L'Associació de Facultatius Jubilats del Consorci Sanitari del Maresme ha portat el cas al Síndic de Greuges. L'entitat defensa que les condicions de l'Hospital de Sant Jaume no són molt diferents a les de la resta de centres sociosanitaris de l'entorn.

En Xose López de Vega, membre de l'Associació de Metges Jubilats del Consorci Sanitari del Maresme, ha explicat a Ràdio Argentona que, segons ha conegut la seva entitat, una part dels malalts de l'antic hospital es podria reubicar en dos centres sociosanitaris dels voltants de Mataró.

També ha afegit que es preveu que una vintena de pacients del Sant Jaume es derivi a l'Hospital de Mataró. Però López de Vega no ho veu amb bons ulls perquè diu que el centre hospitalari està desbordat.

La tercera via que es preveu per reubicar els malalts del Sant Jaume és la domiciliària, però per en López de Vega aquesta no és una solució, ja que no hi ha prou professionals per atendre tothom.

La solució definitiva arribarà d'aquí tres anys quan està prevista l'obertura del nou centre sociosanitari que tindrà una capacitat de 244 places.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800