Notícies
Publicat el 27.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El bus Argentona-Barcelona podria entrar a formar part de la xarxa Exprés.cat
Ho avala un estudi de la Generalitat
Bus 807 Argentona - Barcelona

Un estudi del Departament de Territori preveu incorporar la línia d'autobús 807, que fa el trajecte Argentona-Cabrera de Mar-Barcelona, a la xarxa Exprés.cat 

Aquest canvi suposaria un increment de les freqüències de pas, que és una de les reclamacions de les persones usuàries de la línia. La xarxa Exprés.cat es caracteritza per busos més directes, amb menys parades, més freqüència de pas i amb una velocitat comercial més elevada. 

L'estudi "Caracterització i concreció de l'evolució de la xarxa Exprés.cat, implementació dels nous serveis i definició del material mòbil necessari" també proposa la conversió en Expres.cat de la línia 865 entre Mataró i la Universitat Autònoma, una altra de les reclamacions històriques.

La proposta ha tingut en compte les necessitats del territori a partir d'indicadors com el volum de població que se'n pot beneficiar, els recorreguts, els tipus de via, els temps de viatge o si hi ha alguna alternativa amb tren per a fer el mateix trajecte. A més, inclou la creació de 21 línies totalment noves i la conversió de 16 altres línies que actualment ja presten un servei regular, a més del perllongament d'una línia exprés.cat ja existent. 

Tot i l'anunci de la Generalitat, fonts del Departament de Territori han aclarit que, de moment, només es tracta d'un estudi i que no està pressupostat.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800