Notícies
Publicat el 24.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Francesca Poza reivindica la memòria al Museu del Càntir
L'artista exposa la mostra 'Esa maraña invisible que es la nada'
francesca poza

L'artista mataronina, Francesca Poza, és la protagonista de l'exposició que el Museu del Càntir inaugura aquest dissabte. La mostra porta per títol, 'Esa maraña invisible que es la nada' i està formada per un conjunt d'obres creades a partir de paper i fils que volen evocar la memòria.

"Treballo molt sobre el paper i sobretot sobre la ment, sobre l'alzheimer, sobre el record, sobre els sentiments. Intento que tota la meva obra sigui un record, una pensament d'un llibre, un poema meu, un haiku, un petit escrit... Sempre buscant la memòria, la sensació d'estar explicant alguna cosa o intentar que algú llegeixi un llibre que a mi m'ha donat una sensació i n'he volgut fer una obra d'art", explica Poza.  

El principal material amb el que ha treballa l'artista per fer les obres d'aquesta exposició és el paper. "D'una banda treballo amb paper, paper de cotó, i de l'altraamb la tarlatana o els fils que es fan servir per netejar les planxes de gravat. Jo les tenyeixo o les passo per la màquina de cosir i les treballo com si fes un tapís".  

A la mostra que s'obre demà al Museu del Càntir, Poza hi presenta una peça singular, creada expressament per aquesta exposició. Es tracta d'un Càntir creat amb els fulls de paper d'un llibre de poemes de Joan Salvat - Papasseit.

L'exposició de Francesca Poza es podrà veure a la sala temporal del Museu del Càntir fins el 23 de juny.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800