Notícies
Publicat el 21.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Desarticulat un grup criminal que robava a gent gran als caixers
Una persona de 78 anys d'Argentona entre les afectades
Desarticulat un grup criminal que tobava gent gran a caixers

Captura del vídeo proporcionat per Mossos d'Esquadra sobre la tècnica "la sembra"

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que utilitzava la tècnica anomenada "la sembra" per robar persones grans quan treien diners de caixers automàtics. Aprofitaven que la víctima treia diners per observar el número de PIN que introduïa i, posteriorment, llençaven un bitllet al terra per distreure-la. Mentre la víctima es disposava a recollir el bitllet, els lladres retiraven la targeta bancària del caixer, que després utilitzaven per retirar diners i fer compres fraudulentes. 

En només tres mesos, se'ls atribueixen dotze fets delictius, tot i que no se'n descarten més, i estafes per valor de més de 21.000 euros. Entre els afectats, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, hi ha una persona d'Argentona de 78 anys a qui li van arribar a fer sis extraccions de diners per un total de 4.173 euros.  El grup també ha actuat a Mataró, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Girona i Reus.

La investigació va començar el mes de gener quan es va detectar un augment d'aquests delictes. El 25 d'abril es van detenir quatre persones, dos homes i dues dones, d'entre 19 i 63 anys, com a presumpters autors de delictes de furts, estafes bancàries i pertinença a organitzacions criminals.

Aquesta és la primera investigació que els Mossos d'Esquadra realitzen sota la direcció de la recent creada Fiscalia de Protecció de Víctimes Vulnerables. La Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, juntament amb la Unitat d'Investigació de la comissaria de Nou Barris, han estat clau en aquesta operació.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800