Notícies
Publicat el 16.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Sensibilització Central
Ràdio Argentona ha acollit una tertúlia per parlar sobre el nou paradigma del dolor
Xerrada sobre Fibromiàlgia i Síndromes de la Sensibilització Central

El passat 12 de maig es va commemorar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica, i Argentona ha dedicat el matí d'avui a la conscienciació d'aquestes malalties. A les 10 h del matí, el programa TikTak de Ràdio Argentona ha acollit una tertúlia amb pacients de fibromiàlgia i dolor crònic per donar visibilitat a la malaltia.

Durant la tertúlia, en Carlos Pérez, la Triu, la Isabel i la Karina han compartit les seves experiències del dia a dia i han explicat com els ha ajudat a trobar persones que estan passant per una situació similar. El diagnòstic de fibromiàlgia sovint es demora durant anys, i les persones que la pateixen se solen sentir incompreses.

També hi han participat la Dra. Sara Martínez, fisioterapeuta de l’Àrea Bàsica de Salut d'Argentona i especialitzada en neuroeducació del dolor i exercici terapèutic, i Eduard Sogues, fisioterapeuta especialitzat en Aquateràpia. Ambdós han explicat els beneficis de l'exercici físic per pal·liar els símptomes de la malaltia. La xerrada ha comptat també amb la intervenció del psicòleg de l'Àrea Bàsica de Salut, Ricard Jorge, i la doctora de capçalera i referent de fibromiàlgia de l'ABS, Laura Mateu. La tertúlia radiofònica ha acabat amb l'anunci de la creació, pròximament, d'una delegació local de l'Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central.

Després de la tertúlia, la Dra. Sara Martínez ha realitzat una formació teòrica sobre els beneficis de l'exercici terapèutic al Saló de Pedra. Finalment, la caminada pel camí del barri de la Pujada s'ha ajornat amb motiu de la pluja.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800