Notícies
Publicat el 15.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'alcaldessa demana mantenir els esforços per reduir el consum d'aigua
Montse Capdevila ha explicat, a la roda política del Ple d'abril, que el consistori s'enfronta a sancions elevades
montse capdevila

Rebaixar el consum d'aigua per habitant i dia és un dels maldecaps que té l'Ajuntament, ja que malgrat que s'han relaxat les restriccions, Argentona continua consumint per sobre del topall permès i això implica l'arribada de sancions. Fins ara s'ha pagat una multa de gairebé deu mil euros corresponent al mes de setembre. El consum ha continuat per sobre del límit establert i l'Ajuntament ja ha estimat que la sanció econòmica corresponent al període entre octubre i març serà de cent cinquanta mil euros.

Davant d'aquesta situació i amb l'obligatorietat de sancions municipals a l'horitzó, el govern va decidir enviar una carta informativa als usuaris que superaven el llindar de consum de 120 litres per persona i dia. Aquestes cartes han aixecat crítiques, tant de ciutadans com de grups polítics, i per aquest motiu, Montse Capdevila ha volgut recordar que l'objectiu que persegueixen és informatiu i de conscienciació. Amb tot, davant l'aixecament de restriccions per part de la Generalitat, l'Ajuntament està treballant per obrir la piscina municipal aquest estiu.

Eleccions al Parlament de Catalunya 

Sobre altres qüestions, Montse Capdevila s'ha referit a les eleccions al Parlament de diumenge passat. Espera que hi hagi un acord i es formi govern, ja que una repetició electoral suposa incrementar tasques i despeses també a l'administració local. Per altra banda, ha dit que el govern preveu ajustar la distribució de meses que es va fer diumenge passat, però que no hi serà a temps pels comicis europeus del 9 de juny.

Capdevila també ha parlat de romanent de tresoreria aprovat dilluns en un ple extraordinari. L'aprovació ha donat llum verda a la incorporació de dos milions vuit-cents mil euros al pressupost d'aquest 2024. Sí, uns recursos que es destinaran a despeses que s'han d'executar tant si com no abans d'acabar l'any. El 65% dels projectes seran inversions com la rehabilitació de Can Barrau o la pavimentació de la zona esportiva. Capdevila ha agraït als grups de l'oposició que donessin suport a la proposta, ja que es va aprovar per unanimitat.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800