Notícies
Publicat el 14.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Museu del Càntir organitza un cap de setmana de portes obertes
Dissabte és el Dia Internacional dels Museus
Museu del Càntir Dia Internacional dels Museus

Aquest cap de setmana, el Museu del Càntir obre les seves portes per celebrar el Dia Internacional dels Museus. El públic podrà gaudir de forma gratuïta de totes les exposicions, des de la col·lecció temporal de Laura Roca "A l'ombra del temps", fins a la mostra permanent i l'exposició "Transversalitats en ceràmica contemporània".

El museu també ha programat tot un ventall d'activitats culturals. Una de les cites més destacades serà la Nit dels Museus, que enguany comptarà amb la participació de l'argentonina Carola Ortiz. Convidada d'honor, l'artista, coneguda per dedicar el seu darrer disc a les "Cantareres", oferirà una xerrada sobre aquestes dones que es dedicaven a transportar aigua. Fina Carreras, tècnica del Museu, creu que serà una "nit molt íntima i molt maca".

El diumenge serà el punt culminant de la celebració, inaugurant-se al matí la remodelació de la planta baixa del Museu, on s'hi ha instal·lada una pantalla de projecció i un plafó explicatiu del procés de refredament de l'aigua en els càntirs. A més, l'ornamentació inclou un poema del poeta argentoní Josep Lladó, dedicat a aquest objecte tan icònic per a Argentona.

Entre les novetats, també es podrà la reubicació al pati del Museu de l'escultura "Continents" de Xavier Masero.

Xavier Masero

Però les sorpreses no acaben aquí. La matinal de diumenge acabarà amb la presentació del cartell de Argillà 2024 pel seu autor: Javier Mariscal. El dissenyador també és l'autor del càntir d'aquest any.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800