Ajuntament d'Argentona

En motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i Síndromes de la Sensibilització Central (12 de maig), el magazín TikTak de Ràdio Argentona dedicarà el matí del dijous a parlar de la fibromiàlgia. El programa especial, conduït per Miquel Carabaño, comptarà amb la participació de la fisioterapeuta de l'ABS Argentona, Sara Martínez, especialitzada en neuroeducació del dolor i exercici terapèutic, i amb Edu Sogués, fisioterapeuta especialitzat en aquateràpia. A banda, també hi intervindran cinc persones afectades. 

Es calcula que a Espanya, la fibromiàlgia afecta un 2,4 % de la població adulta, i nou de cada deu, són dones. La fibromiàlgia és una malaltia crònica que causa fatiga i dolor a tot el cos. Tot i no tenir cura, hi ha tractaments que en poden alleugerir els símptomes. Precisament, el programa especial de Ràdio Argentona tractarà sobre l'abordatge de la malaltia amb la neuroeducació del dolor. Per a Ricard Jorge, psicòleg referent de l’Àrea Bàsica de Salut d'Argentona i coordinador la jornada, l'exercici terapèutic és clau en el tractament del dolor crònic.

Després del programa de Ràdio Argentona, les activitats de sensibilització i divulgació continuaran al Saló de Pedra amb una conferència sobre els beneficis de l'exercici terapèutic per a persones amb dolor persistent. La jornada es tancarà amb  una  caminada de dos quilòmetres fins el barri de la Pujada.

Publicat el 13.05.2024