Notícies
Publicat el 13.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Correllengua retrà demà un homenatge a Carme Junyent
L'acte comptarà amb la participació de Pere Comelles
Carme Junyent

Foto de Dani Blanco - Wikipedia Commons

Carme Junyent, que va ser directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d'una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística, rebrà demà a la tarda un homenatge al Saló de Pedra. La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), entitat impulsora del Correllengua, la descriu com "una de les més compromeses en la defensa del català". 

L'acte, que s'enmarca en la celebració del Correllengua 2024, comptarà amb la participació de Pere Comelles, amic i company de Junyent en el Grup d'estudi de llengües amenaçades de la Universitat de Barcelona. Comelles presentarà un recull de textos que Junyent va publicar al diari digital Vilaweb.

El coordinador del Correllengua a Argentona, Xavier Peguera, ha explicat que a la jornada es podrà escoltar una part de la intervenció que Carme Junyent va fer a Argentona l'abril de 2023. Però també, ha afegit Peguera, "farem els deures". Peguera feia referència a que Junyent els va emplaçar a comprovar si els resultats de l’Enquesta d'usos lingüístics de la població de Catalunya, que té caràcter quinquennal, anirien en la línia de les seves previsions.

La propera cita del Correllengua serà el dimecres 22 de maig amb la presentació del llibre “De l'hort al plat. O com menjar bé tot l'any” del cuiner Pep Salsetes. Per a l'acte central, que inicialment estava previst fer-lo coincidir amb la Diada de la Flor, caldrà esperar als voltants de Festa Major.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800