Notícies
Publicat el 13.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Les reaccions als resultats del 12M
Els regidors del PSC i el PP es mostren eufòrics, ERC reconeix la derrota i Junts vaticina repetició electoral
banner comprimida

Les eleccions al Parlament de Catalunya han obert nova etapa política. Ahir el PSC es va alçar amb una clara victòria, mentre que l'independentisme va perdre la majoria. En clau local, JUNTS, el partit de Puigdemont ha tornat a guanyar àmpliament a Argentona.

Amb Carles Puigdemont com a cap, ha obtingut 1.742 vots, el que representa el 29,50% dels vots emesos. La segona força ha estat el PSC, amb el 19,39% dels vots, seguit d'Esquerra Republicana, amb el 14,06%.

Des del PSC d'Argentona, la regidora Mar Rodríguez es mostra exultant pels resultats aconseguits. "Teníem l'objectiu d'aconseguir més de 40 diputats i de superar l'independentisme i ho hem aconseguit", assegura Rodríguez. 



L'anàlisi des de Junts és força diferent. La regidora Montse Cervantes agraeix el suport que ha rebut el seu partit, però augura que no hi haurà govern i s'haurà d'anar a una repetició electoral el mes d'octubre.

Des d'ERC, Mariona Pasqual reconeix la derrota sense pal·liatius i lamenta que la ciutadania no hagi reconegut la feina feta pels republicans des del govern. En clau local, es mostra preocupada per com això pugui afectar Argentona.

Un to molt diferent és el que expressa el regidor del Partit Popular, Fran Fragoso, que ha celebrat que el seu partit hagi multiplicat per cinc el nombre de diputats que tenia al Parlament i, sobretot, que un d'ells sigui argentoní.

Jornada electoral sense incidències

Pel que fa a la jornada electoral, es va desenvolupar sense incidències destacables. Els set col·legis van obrir amb normalitat a les 9 del matí amb les divuit meses constituïdes i van tancar a les vuit del vespre.

Fins a l'últim moment, es van esperar les instruccions de la Junta Electoral de Zona perquè resolgués la petició d'alguns partits d'allargar la jornada electoral a causa dels greus problemes en la circulació de trens al llarg de tot el dia. Finalment, els col·legis van tancar portes a l'hora convinguda, moment en què ha començat el recompte.

La participació d'aquesta jornada electoral a Argentona ha estat tres punts superiors a la dels anteriors comicis, amb 5.905 vots, el que representa el 59,69%.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800