Notícies
Publicat el 08.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'alcaldessa es mostra crítica amb la flexibilització de les mesures contra la sequera
A partir de dilluns Argentona ja no estarà en fase d'emergència per sequera
AASA

L'Ajuntament d'Argentona no aturarà cap dels projectes ni iniciatives en què està treballant per fer front a la sequera, malgrat l'anunci d'ahir de la Generalitat de rebaixar l'estat d'emergència a excepcionalitat.

L'alcaldessa, Montse Capdevila, ha estat molt crítica amb aquesta flexibilització. Creu que és una mala decisió motivada per pressions dels sectors econòmics. En declaracions a Ràdio Argentona, Capdevila ha dit que l'administració local ha hagut de posar els recursos econòmics, tècnics i professionals per complir amb uns requeriments que provablement en uns mesos caldrà tornar a activar: "Estem molt enfadats per com ho estan gestionant".

Recordem que a partir de dilluns 13 de maig, 202 municipis, entre els quals hi ha Argentona, deixen enrere la fase d'emergència. Des d'ara, el nou topall de consum del municipi serà de 230 litres per persona i dia, mentre que el consum domèstic quedarà limitat a 110 litres per persona i dia. 

Argentona és un dels municipis que no ha complert amb cap dels llindars de consum que fixa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). De fet, el millor registre va ser el del mes de març quan el consum del municipi per persona i dia es va situar en 262 litres. Fins ara, l'ACA només ha sancionat l'Ajuntament pel consum del mes de setembre, però podrien arribar noves penalitzacions. 

Per això i seguint les recomanacions de l'ACA, l'Ajuntament va renovar el Reglament de l'abastament d'aigua potable i va fixar un seguit de sancions per al consum abusiu. Precisament, aquesta setmana l'Ajuntament i la companyia Aigües Argentona han enviat un avís per carta a 1.264 abonats, un 23% del total, informant-los que el seu consum superava els 120 litres per persona i dia (màxim amb excepcionalitat: 110  litres per persona i dia).

L'objectiu d'aquesta campanya és notificar els consums excessius perquè els usuaris puguin posar-hi remei abans que arribin les sancions. En aquest sentit, Sergi Blanco, president de la companyia Aigües Argentona, demana la corresponsabilitat de la ciutadania.

Blanco també ha explicat que la companyia continua amb els treballs de millora de la xarxa d'abastament d'aigua. Aquest mes està prevista la finalització de la sectorització del carrer Badalona, més endavant s'iniciaran les obres de la canonada principal de les Ginesteres. En paral·lel, també s'han dut a terme millores en la distribució de la pressió de l'aigua al municipi.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800