El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l'any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca.
El pèsol, conegut també com "la perla verda del Maresme", és un dels llegums amb més tradició de la nostra comarca.Amb l'arribada de la primavera i el bon temps, durant els mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d'aquest producte de la terra, tant preuat com valorat a la cuina i a la taula.
El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques del pèsol, organitzades pel Consorci de Promoció Turística del Maresme i en les quals es poden gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.
En el nostre municipi, s'han inscrit dos restaurants, Atahualpa i Xalavia.
Informació publicada el 26 de març de 2024 |
Amb la col·laboració de: