NotÝcies
Publicat el 20.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La primavera s'estrena amb temps estable i assolellat
El meteor˛leg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, 'agafa amb pinces' els models que pronostiquen pluja
Primavera a Argentona

Aquest dimecres 20 de marš, a les 4.06 hores de la matinada, hem entrat oficialment a la primavera astron˛mica i durarÓ 92 dies i 18 hores. Deixem enrere un hivern que ha complert totes les expectatives -poc plujˇs i amb temperatures per sobre de la mitjana- i comenša una de les estacions tradicionalment mÚs florides i plujoses de l'any.

Quim Serra, el meteor˛leg del Consell Comarcal del Maresme, ha explicat aquest matÝ al TikTak de RÓdio Argentona que fins al temporal del dia 9 de marš "nomÚs havia caigut un terš de la precipitaciˇ mitjana, no arribÓvem al 30% de la precipitaciˇ que hauria d'haver caigut". I pel que fa a les temperatures, destaca el mes de febrer per haver superat tots els records amb una temperatura de 2,5 graus per sobre de la mitjana.

Amb l'arribada de la primavera, el meteor˛leg "agafa amb pinces" els models dels mapes que a mitjÓ i llarg termini preveuen una primavera especialment plujosa, amb nivells per sobre dels habituals "pel que resta del mes de marš, abril i maig". Si es compleixen les previsions, serien bones notÝcies pel que fa a la situaciˇ d'emergŔncia per sequera per˛ no tan bones quant a la calor. Seguirem amb temperatures altes i es preveu un estiu especialment calorˇs. El juliol i agost seria especialment eixut, per aquest motiu Quim Serra posa l'alerta a "unes onades de calor que poden ser importants".

Quan canviarem a l'horari d'estiu? La primavera tambÚ ens ha de portar el canvi d'hora (horari d'estiu) que suposa guanyar llum solar al matÝ i a la tarda. Per aquest motiu, la matinada del 30 al 31 de marš hem d'avanšar una hora els rellotges, Ús a dir, quan les busques del rellotge marquin les dues de la matinada seran les tres.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800