Notícies
Publicat el 22.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Canigó 1883' inicia gira de projeccions per cinemes a Argentona
La pel·lícula documental es podrà veure en una doble sessió al Centre Parroquial
Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer

El Centre Parroquial d'Argentona acollirà la projecció del documental ‘Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer’. Tot i estrenar-se al mes de gener al Festival BBVA de cinema de Muntanya de Torellló, Argentona és el municipi que dona el tret de sortida a una gira de projeccions per diferents sales de cinema.

La pel·lícula documental, dirigida per Albert Naudín, és la segona part del projecte 'Maleïda 1882' (2019), al voltant de la travessa del poeta pel Pirineu i que són l'origen i la inspiració del seu gran poema èpic Canigó. Naudín ha explicat, aquest matí al programa TikTak de Ràdio Argentona, que "és una crònica dins d'una ficció i explica tot el que li va passar durant la travessa pels Pirineus i les connexions que hi ha amb el poema Canigó".

La pel·lícula documental ha comptat amb la participació de l'actor Lluís Soler, Santi Pocino, que dona vida al Verdaguer més jove, Sílvia Bel, que interpreta la fada Flordeneu, i Xavier Boada, en el paper de Jaume Collell, l'amic íntim de Verdaguer. Naudín també ha volgut tenir un record especial per l'argentoní Llorenç Soldevila perquè "ens va ajudar a assessorar algunes parts de la pel·lícula, en concret en una part del Montseny on apareix un refugi i referències de fades d'aquella zona".

La projecció del documental al Centre Parroquial d'Argentona serà divendres 23 de febrer a les 20h i diumenge 25 de febrer a les 17h.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800