Notícies
Publicat el 20.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona acull 30 rodatges en cinc anys
L'any passat va augmentar el nombre de localitzacions en un 80 %
Bell recó localitzacions rodatges

*Imatge d'El Bell Recó a maresmefilmcommission.cat.

Argentona s'ha convertit en un punt de trobada per a la indústria audiovisual amb l'ús de localitzacions com El Bell Recó, l'avinguda de la República, l'antiga fàbrica de la Velcro, i Can Baladia per a rodatges cinematogràfics i televisius. Populars sèries com 'Hache', 'La Mano de Dios', i 'Todos Mienten' han seleccionat espais del municipi per a la seva producció.

Des de la creació de la Maresme Film Commission, impulsada pel Consorci de Turisme del Maresme l'any 2018, s'ha observat un augment notable en el nombre de localitzacions de rodatge a la comarca: 230 l'any passat, en comparació amb les 60 del 2018. A Argentona, aquest increment ha estat del 80%, passant dels dos rodatges del 2022 als 10, del 2023.

Des de 2019, Argentona ha estat l'escenari per a gairebé 30 produccions, incloent-hi sis pel·lícules, com 'Loco' o 'Caída libre', que s'estrenarà al març, i sèries com 'US' de la BBC i 'Yo Adicto' de Disney Plus, que s'estrenarà aquest any. El lloc web de la Maresme Film Commission ofereix un catàleg de 14 emplaçaments a Argentona, amb una varietat que va des de cases particulars fins a espais públics com la plaça del Vendre o el carrer de Dolors Monserdà. 

En declaracions a Ràdio Argentona, Albert Roca, responsable de la Maresme Film Commission, ha dit que "Molts localitzadors han trepitjat Argentona fent fotos a la plaça del Vendre i a la plaça de l'Església perquè agraden molt; també la Velcro, on s'hi ha rodat algun videoclip i un documental". 

Entre els projectes que es vol impulsar des del Consorci de Promoció Turística del Maresme hi ha el turisme relacionat amb les pel·lícules i sèries, incloent rutes de pantalla i un mapa de localitzacions de rodatge, per això Roca creu "si aconseguim que es rodi alguna pel·lícula o sèrie que finalment té èxit, acaba sent un reclam per afegir aquella localització a les rutes de pantalla".

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800