Notícies
Publicat el 15.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Binu. Història de dues estrelles' al Festival de Cinema de Màlaga
El documental repassa la història d'en Francesc Fortí i la Francina Surinyac al capdavant del restaurant
Francesc Fortí i Francina Surinyac

* Fragment del documental 'Binu. Història de dues estrelles'. LA MANCHESTER

Aquest dijous s'ha presentat oficialment el programa del Festival de Cinema de Màlaga (de l'1 al 10 de març) i es confirma el que era un secret a veus: la projecció del documental ‘Binu. Història de dues estrelles’.

El documental, dirigit per Guillem Cabra i Mar Clapés de la productora La Manchester, ens mostra la història d'amor i resistència d'en Francesc Fortí i la Francina Surinyac, el xef i la cap de sala de l'estimada joia gastronòmica d'Argentona, El Racó d'en Binu. A més, destaca l’èxit i decadència d'un restaurant de fora de Barcelona que, per primera vegada, guanyava dues estrelles Michelin. 

El xef ha explicat al programa TikTak de Ràdio Argentona que la idea sorgeix fa un parell d'anys a partir d'un dinar del periodista i propietari de la productora La Manchester Ricard Ustrell al restaurant argentoní. Fortí explica que van estar parlant i al cap d'un mes, va rebre la proposta de la productora. Una de les anècdotes que destaca el cuiner és quan recorda que va passar d'estar sempre sol a la cuina a estar amb cinc persones a dins enregistrant les elaboracions.

'Binu. Història de dues estrelles' es va estrenar a finals de setembre passat al festival no competitiu Cambridge Film Festival del Regne Unit. Fortí, que no pot avançar res, deixa entreveure que, pròximament, el documental podria recaure en algun festival de cinema de proximitat. 

Enmig de tot aquest enrenou mediàtic, l'emblemàtic restaurant bufarà les espelmes del seu 54è aniversari el dissabte 17 de febrer. Per celebrar-ho, han preparat un menú especial que combina plats de nova creació, com uns mil fulls de foie gras d'oca sencer trufat, amb propostes consolidades com les garotes, un gratinat de llagosta, el suflé de taronja Glacé i el pastís d'aniversari.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800