Notícies
Publicat el 05.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Museu del Càntir incrementa en un 30 % l'assistència i es consolida com a segon destí museístic del Maresme
Museu del Càntir

El Museu del Càntir d'Argentona ha tancat l'any 2023 celebrant un important èxit en termes d'assistència, registrant un total de 12.581 visitants. Aquesta xifra suposa un augment del 30 % en comparació amb l'any anterior, superant així els registres d'èpoques prepandèmiques i consolidant aquest període com el quart millor any en la història del museu. Aquest notable èxit ha situat el Museu del Càntir en la posició de segon destí museístic més visitat de tota la comarca del Maresme.

Oriol Calvo, director del Museu del Càntir, ha destacat que el notable increment en les visites s'atribueix no solament a l'atractiu i la singularitat de la proposta cultural que ofereix el museu, sinó també a la qualitat i la diversitat de les exposicions temporals presentades durant l'any.

Del conjunt dels assistents, un 53 % han gaudit de les exposicions temporals. Calvo assenyala que aquestes exposicions han tingut un rol fonamental, assegurant d'aquesta manera una renovació constant d'audiència. "El nostre museu es distingeix per ser extraordinàriament actiu. Organitzem fins a vuit exposicions temporals cada any, una freqüència que poc sovint es veu en altres institucions", ha explicat en una entrevista concedida a Ràdio Argentona.

Algunes de les exposicions més remarcables d'aquest any han estat 'Obres de la col·lecció Bassat (1947-2003)', de l'Albert Ràfols-Casamada, i 'La certeza oculta', de María Oriza Pérez, totes dues exemples de l'excel·lència i la varietat que caracteritzen les propostes del museu.

De cara al futur, Calvo ha anunciat que, durant la celebració de la Fira del Càntir, el museu té previst inaugurar una exposició dedicada a la ceràmica txeca.

Pel que fa al perfil dels visitants, mentre que les exposicions temporals atrauen predominantment a dones de mitjana edat, l'exposició permanent té una gran acollida entre grups organitzats, incloent-hi un nombre destacable de visitants francesos i grups escolars de la comarca, que aprofiten l'ocasió per participar en tallers didàctics com 'Enfanga't al torn' o 'Picasso per un dia'. Tot i això, el director ha assenyalat que la presència de grups de gent gran encara està per recuperar-se del tot.

Mirant cap al 2025, any en què el museu celebrarà diversos aniversaris significatius, com els 25 anys del nou edifici, els 50 anys del Museu del Càntir i els 75 anys de l'Argillà-Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica, el director ha subratllat que el principal desafiament serà l'ampliació de les instal·lacions amb una nova sala d'actes i l'Escola Taller de Ceràmica d'Argentona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800