Notícies
Publicat el 24.01.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Identificada una nova víctima del presumpte agressor sexual detingut a Argentona
El jutjat d'instrucció de Mataró investiga quatre persones
Detenció Argentona Policia Local

La Policia Local ha informat que ahir es va identificar una nova víctima de l'home detingut a Argentona sospitós de cometre diversos delictes sexuals contra menors d'edat. Arran de la informació que es va fer pública ahir en els mitjans de comunicació, una família de la vila es va personar a la policia municipal per donar a conèixer una nova víctima del detingut.

Amb aquesta, ja són deu les persones identificades, quatre són d'Argentona i la resta de Castellterçol, Gandia, Tenerife, San Pedro del Pinatar, Murcia, i Cáceres.

Crida a la ciutadania

El cap de la Policia Local, Isaac Martínez, ha fet una crida perquè la ciutadania posi en coneixement de la Policia Judicial de Mataró (93 741 61 80 / 82) qualsevol indici d'aquest cas que pugui contribuir a la investigació sumari.

També ha destacat, en unes declaracions a Ràdio Argentona, que "és important que aquesta tipologia delictiva no quedi oculta per vergonya, que no quedi impune".

La investigació, que està en mans de la Policia Nacional, es va iniciar a l'abril després d'una denúncia a Tenerife per un cas de ciberseducció de menors a través del servei de missatgeria de la plataforma Discord, molt utilitzada pels jugadors de videojocs. Els agents van localitzar el domicili del possible agressor a Argentona i van detenir-lo, en col·laboració amb la Policia Local, fa uns mesos. En l'operació, es van intervenir imatges amb més de 70 menors.

Vinculat amb entitats del lleure de la vila

Segons l'Agència Catalana de Notícies, el detingut és Miquel Nieto, conegut a Argentona no només per la seva activitat política (va ser número dos a la llista d'ICV a les eleccions municipals del 2015), sinó també per la seva vinculació amb algunes entitats de lleure del municipi. Fa deu anys, va ser cap de l'Agrupament Escolta Calabrot d'Argent per, després de dos anys, fundar el seu propi esplai, l''Associció Nadius Educació'. També havia estat monitor de l'esplai Xip-Xap del Centre Parroquial.

En declaracions a Ràdio Argentona, Aina de Gea, cap de l'AE Calabrot, ha explicat que en cap moment van sospitar res. També ha dit que compten amb el suport dels Escoltes de Catalunya i que estan a disposició de les famílies: "quan ho vam saber el primer que vam fer va ser parlar amb les famílies que el coneixien i després ho vam fer extensiu a la resta".

Segons fons policials, les agressions sofertes pels menors d'Argentona es van produir els anys 2017 i 2020 quan tenien entre 13 i 15 anys. El detingut utilitzava casa seva per convidar menors a dormir, després de guanyar-se la confiança dels seus pares, on els fotografiava i enregistrava mantenint relacions sexuals, aprofitant fins i tot mentre dormien. 

Quatre persones investigades

El jutjat d'instrucció número 2 de Mataró té obert un procediment on hi ha, en aquest moment, quatre persones en condició d'investigades. Després de declarar davant la magistrada, un dels investigats ha passat a presó provisional i els altres tres estan en llibertat provisional amb mesures cautelars.  

A dia d'avui, hi ha nou víctimes personades en el procediment, que segueix obert pels delictes d'abús sexual a menors de 16 anys, corrupció de menors i pornografia infantil.

 Telèfons de contacte de la Policia Judicial de Mataró: 93 741 61 80 / 82 (matins). 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800