Notícies
Publicat el 16.01.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Montserrat Capdevila: 'Hem de tancar aixetes i tapar forats perquè no tenim diners per pagar sancions de l'ACA de 10.000 euros cada mes'
Entrevista a l'alcaldessa d'Argentona
Montserrat Capdevila Ràdio Argentona entrevista política

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha imposat una sanció de 9.477 euros a l'Ajuntament d'Argentona per un ús inadequat de l'aigua potable durant el mes de setembre. Davant d'aquest fet, Montserrat Capdevila, alcaldessa i líder de Tots per Argentona, ha expressat avui a Ràdio Argentona la seva preocupació, perquè aquesta sanció podria ser només l'inici d'una sèrie de penalitzacions que el municipi podria haver d'afrontar per l'excedent en els consums d'aigua: "Hem de tancar aixetes i tapar forats perquè no tenim diners per pagar sancions de 10.000 euros cada mes. No tenim diners, els haurem de treure d'algun lloc i això no és diner d'inversió en obres, això és diner d'inversió en la ciutadania".

Durant la roda política de gener, l'alcaldessa ha explicat algunes de les mesures que el govern municipal està adoptant per fer front a la situació de sequera actual. Per exemple, la inversió en la millora de la xarxa d'aigua que es durà a terme paral·lelament a l'arranjament de carrers. En aquest sentit, ha informat que ja s'ha presentat als grups municipals el pla d'inversions en obres de renovació de carrers per al 2024, que inclou l'asfaltatge, la reparació de voreres, el manteniment del clavegueram i la millora de la xarxa d'aigua, en algunes zones del centre urbà i dels veïnats.

Pel que fa a grans inversions, Capdevila ha destacat la recuperació de la Masia de Can Barrau, que es convertirà en la seu del CAU, i la rehabilitació de l'espai adjacent a la deixalleria, que es destinarà a la brigada municipal. La cap de llista de Tots per Argentona també s'ha mostrat confiada en què aquest any el percentatge d'acompliment de les inversions serà superior al de l'any passat, que va ser del 7%.

En un altre àmbit, l'alcaldessa ha respost a les crítiques de Fran Fragoso, líder del Partit Popular. Fragoso va acusar al govern de no incloure cap de les seves propostes pressupostàries, i Capdevila ha replicat que les propostes van arribar tard i que ja estaven incloses en el pressupost.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800