Notícies
Publicat el 20.12.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Carlos Ruiz Reyes, campió de la 1a Copa Catalana en caiac de mar
L'argentoní va descobrir el piragüisme després d'abandonar el futbol per una lesió al maluc
Carlos Ruiz, campió de catalunya de caiac

Carlos Ruiz Reyes és natural de Cardedeu (nascut el 1994), però actualment resident a Argentona amb la seva parella. Un problema de maluc el va obligar a deixar el futbol amb 21 anys quan tot just feia els seus primers passos com a jugador sènior. Sense voler deixar de practicar esport, un company d'universitat li va proposar descobrir el piragüisme. Ara, amb 29 anys, hi completa la seva millor temporada.

Aquest 2023, el canvi d'equip (Club Piragüisme i Triatló Llobregat) li ha permès apropar-se a una disciplina i metodologia més professionalitzada. En Carlos ha passat de competir en només una modalitat (el caiac de mar) a fer-ho en quatre (sumant esprint, marató i rius), tant en l'àmbit autonòmic com nacional. Enguany, s'ha proclamat campió de Llarga distància (15 km) a la 1a Copa Catalana de caiac de Mar celebrat el 13 de maig de 2023 a la Platja del Miracle de Tarragona amb un temps d'1 hora 5 minuts i 5 segons. Enguany, a més, ha quedat 11è classificat al XVI Campionat d'Espanya de caiac de mar a principis de setembre celebrat a Dénia (Alacant) i amb temps d'1 hora 23 minuts i 45 segons (uns sis minuts de diferència respecte al campió). 

Carlos Ruiz ens ho va explicar en una entrevista al TikTak de Ràdio Argentona i ens confessa, finalment, que l'il·lusiona poder afegir nous èxits a la seva carrera esportiva, entre d'altres, a l'Ocean Racing European Championships (del 10 al 13 d'abril de 2024) i al Mundial que l'any vinent s'han de celebrar a Portugal.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800