Notícies
Publicat el 29.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Dos argentonins entre els guanyadors de la 40a edició de la Mostra Literària del Maresme
Marcos Castillón i Neus Fernández han estat guardonats amb el primer premi en poesia i prosa
Mostra Literària del Maresme 2023

La Mostra Literària del Maresme, que enguany celebra 40 anys de trajectòria, va premiar diumenge dos argentonins. Marcos Castillón es va endur el primer premi de poesia en la categoria d'adults (a partir de 26 anys) amb el poema “El cor d'un nuc" i Neus Fernández, va rebre el primer premi de prosa en la categoria de 19 a 25 anys amb “L'ombra del xiprer és llarga als cementiris”.

L'escriptura és, per a Neus Fernández, un mitjà de crítica social que utilitza per retratar l'individualisme, la insolidaritat i les malalties mentals. L'argentonina, que és llicenciada en Humanitats, fa deu anys que es va presentar per primera vegada a la Mostra Literària d'Argentona, i des d'aleshores sempre l'ha guanyada. 

Amb aquest, Fernández suma tres guardons comarcals: "aquest premi em reafirma en la idea que he de seguir pel camí de l'escriptura". 

En la iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal del Maresme, hi participen 27 dels 30 municipis de la comarca. Hi ha sis categories per edats en prosa i poesia i dos premis especials: un, per a microrelats, i un altre, per a obres presentades per persones amb discapacitat intel·lectual.

A l'acte de lliurement de premis que es va celebrar al Masnou, el mateix municipi que en va acollir la primera edició, hi va assistir l'alcaldessa de l'Ajuntament d'Argentona, Montserrat Capdevila, i el regidor de Cultura i Festes, Joaquim Capdevila. 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800