Notícies
Publicat el 30.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pacients i professionals parlen de la covid persistent
Ràdio Argentona ha acollit una tertúlia per conscienciar d'aquesta malaltia i les seves afectacions
Xerrada covid persistent

El 15 de març de 2023 es va commemorar per primera vegada el Dia Mundial de la Covid Persistent amb l'objectiu de reclamar més visibilitat i investigació per aquesta malaltia. Argentona li ha dedicat el dia amb una caminada organitzada pel Consorci Sanitari del Maresme i que sortia des de la plaça de l'Església (11h) i, abans, el programa TikTak de Ràdio Argentona ha acollit una tertúlia amb pacients i professionals sanitaris.

Hi ha participat el psicòleg de l'Àrea Bàsica de Salut, Ricard Jorge i la doctora de capçalera i referent de fibromiàlgia i síndromes de la sensibilitat central de l'ABS, Laura Mateu. La Dra. Mateu ha explicat que es tracta d'una malaltia caracteritzada per la persistència de símptomes de la covid setmanes o mesos després de la infecció inicial, o que aquests poden aparèixer 'a posteriori'. També puntualitza que "l'aparició d'aquests símptomes no està relacionada amb la gravetat de la infecció inicial i, per tant, pot afectar tant a pacients lleus com greus hospitalitzats". Es tracta d'una malaltia que sembla més freqüent en persones de mitjana edat i en dones i produeix un alt impacte en la qualitat de vida, l'àmbit laboral i social.

La xerrada ha comptat amb la participació de pacients de covid persistent com la Juana Pérez, Meritxell Navarro, Montserrat Alcolado, Montserrat Pons i l'Engràcia Borrull que ens han explicat, entre altres coses, com els hi ha canviat la vida. Elles participen en sessions de grup d'un acompanyament emocional que s'imparteix a l'ABS d'Argentona. Finalment, han participat en una caminada fins a la Font Picant on una fisioterapeuta els ha explicat què és l'exercici terapèutic per a persones amb covid persistent i fibromiàlgia.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800