Notícies
Publicat el 24.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Ja ha sortit el nou número de la publicació '4 columnes. L'Univers de Puig i Cadafalch'
Els Amics de Puig i Cadafalch presenten avui la revista a la Biblioteca
4 columnes Puig i Cadafalch

Ja és a les llibreries d'Argentona el número 5 de la publicació anual 4 columnes. L'Univers de Puig i Cadafalch, que edita Amics de Puig i Cadafalch

L'entitat argentonina es fa fundar l'any 2012 per estudiar i donar a conèixer la vida i obra de Josep Puig i Cadafalch, que més enllà del seu recorregut com arquitecte, té una amplíssima trajectòria en els camps de la política, la ciència i la història. Nou anys després i per donar visibilitat a tot el treball de recerca que s'estava duent a terme sobre la polifacètica figura de Puig i Cadafalch, va néixer la publicació 4 columnes. L'Univers de Puig i Cadafalch.

Per a l'Oriol Calvo, president de l'entitat, "Puig i Cadafalch és una figura que s'ha de reivindicar, sobretot la seva activitat política, perquè com a arquitecte la major part de la seva obra es concentra en els primers 20 anys, després es va dedicar a la política ".

Precisament, en el número 5, l'historiador Josep Maria Roig fa una revisió històrica de la figura política de Puig i Cadafalch i de la seva relació amb la dictadura de Primo de Rivera. Just quan es compleixen 100 anys de l'aixecament militar, la revista hi dedica un ampli reportatge per reivindicar que el mataroní "va ser víctima de la dictadura de Primo de Rivera i no pas còmplice, com s'ha afirmat al llarg dels anys".

D'aquesta edició, Calvo també en destaca el recull bibliogràfic de les publicacions dedicades a Puig i Cadafalch. Una eina que per al president de l'entitat "és molt valuosa per als historiadors".

Del 4 columnes. L'Univers de Puig i Cadafalch, se n'han editat 300 exemplars. Divendres 24 de novembre, els Amics de Puig i Cadafalch presenten la revista a la Biblioteca. 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800