NotÝcies
Publicat el 22.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona entrarÓ la setmana vinent en fase de preemergŔncia per sequera
El consum d'aigua per persona i dia no podrÓ superar els 210 litres
Font Argentona sequera

A partir de la setmana vinent, 202 municipis de Barcelona i Girona, entre ells Argentona, hauran de limitar el consum d'aigua a 210 litres per habitant i dia. Actualment, segons l'AgŔncia Catalana de l'Aigua, el consum d'aigua per persona i dia a Argentona Ús de 291 litres.

Amb aquesta mesura el Govern de la Generalitat vol ajornar al mÓxim el pas a la fase d'emergŔncia, que comportarÓ restriccions d'aigua mÚs severes. 

Per fer front a la sequera, des de l'Ajuntament d'Argentona, es treballarÓ en tres fronts: la conscienciaciˇ de la ciutadania per a un consum responsable, l'eficiŔncia en l'arranjament de les fuites d'aigua en espais p˙blics i la millora de la xarxa de subministrament.

Per en Sergi Blanco, president d'AigŘes d'Argentona i Tercer Tinent d'Alcalde, en els darrers anys no s'ha treballat en la millora d'aquesta infraestructura i "Ús una prioritat de l'Ajuntament la renovaciˇ de la xarxa de subministrament d'aigua". 

╔s per aix˛ que en els pressupostos de 2024, s'inclouran diverses partides destinades a la millora de la xarxa de subministrament d'aigua. Una de les mesures serÓ el treball coordinat amb Serveis Territorials per actuar en la millora de la xarxa d'aigua quan hi hagi una intervenciˇ a la via p˙blica, com ara obres de pavimentaciˇ o millora de les voreres. TambÚ ha avanšat que s'invertirÓ, entre d'altres, en la millora del subministrament a Les Ginesteres i en el dip˛sit d'aigua.

Per˛ l'actuaciˇ que estÓ a tocar Ús la del la del carrer Badalona. Amb aquesta intervenciˇ, es recuperarÓ la pressiˇ d'aigua a les vivendes de la zona. Malgrat aix˛, si l'AgŔncia Catalana de l'Aigua pren la decisiˇ de reduir la pressiˇ de l'aigua com a mesura d'estalvi, algunes zones d'Argentona, com els ve´ns i ve´nes del carrer Badalona, es podrien veure afectats.

D'altra banda, el president d'AigŘes d'Argentona ha explicat que hi ha un 45% de l'aigua que es compra a la distribu´dora Ter-Llobregat que no arriba al municipi degut al mal estat de la infraestructura i que cal arreglar. Per˛ que en el c˛mput de consum d'aigua per persona i dia, aquest volum d'aigua perduda no es tÚ en compte.

Tampoc hi entra, l'aigua d’˙s agrÝcola, ja que a Argentona s'utilitza la procedent de pous i mines. Per˛ sÝ, la d'˙s industrial que representa quasi el 22% del total, lleugerament per sobre de l’Órea metropolitana, que Ús del 20%.

Per reduir el consum domŔstic, s'estÓ treballant, amb l'assessorament de l'AgŔncia Catalana d'Aigua, en una ordenanša que permetrÓ posar en marxa altres mesures, fins i tot sancionar la ciutadania que faci un ˙s irresponsable de l'aigua.

Hores d'ara s'estÓ dissenyant un pla global d'actuaciˇ per a l'arranjament de la xarxa de subministrament d'aigua d'Argentona que caldrÓ dur a terme, segons Blanco, durant les properes legislatures.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800