Notícies
Publicat el 22.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona entrarà la setmana vinent en fase de preemergència per sequera
El consum d'aigua per persona i dia no podrà superar els 210 litres
Font Argentona sequera

A partir de la setmana vinent, 202 municipis de Barcelona i Girona, entre ells Argentona, hauran de limitar el consum d'aigua a 210 litres per habitant i dia. Actualment, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, el consum d'aigua per persona i dia a Argentona és de 291 litres.

Amb aquesta mesura el Govern de la Generalitat vol ajornar al màxim el pas a la fase d'emergència, que comportarà restriccions d'aigua més severes. 

Per fer front a la sequera, des de l'Ajuntament d'Argentona, es treballarà en tres fronts: la conscienciació de la ciutadania per a un consum responsable, l'eficiència en l'arranjament de les fuites d'aigua en espais públics i la millora de la xarxa de subministrament.

Per en Sergi Blanco, president d'Aigües d'Argentona i Tercer Tinent d'Alcalde, en els darrers anys no s'ha treballat en la millora d'aquesta infraestructura i "és una prioritat de l'Ajuntament la renovació de la xarxa de subministrament d'aigua". 

És per això que en els pressupostos de 2024, s'inclouran diverses partides destinades a la millora de la xarxa de subministrament d'aigua. Una de les mesures serà el treball coordinat amb Serveis Territorials per actuar en la millora de la xarxa d'aigua quan hi hagi una intervenció a la via pública, com ara obres de pavimentació o millora de les voreres. També ha avançat que s'invertirà, entre d'altres, en la millora del subministrament a Les Ginesteres i en el dipòsit d'aigua.

Però l'actuació que està a tocar és la del la del carrer Badalona. Amb aquesta intervenció, es recuperarà la pressió d'aigua a les vivendes de la zona. Malgrat això, si l'Agència Catalana de l'Aigua pren la decisió de reduir la pressió de l'aigua com a mesura d'estalvi, algunes zones d'Argentona, com els veïns i veïnes del carrer Badalona, es podrien veure afectats.

D'altra banda, el president d'Aigües d'Argentona ha explicat que hi ha un 45% de l'aigua que es compra a la distribuïdora Ter-Llobregat que no arriba al municipi degut al mal estat de la infraestructura i que cal arreglar. Però que en el còmput de consum d'aigua per persona i dia, aquest volum d'aigua perduda no es té en compte.

Tampoc hi entra, l'aigua d’ús agrícola, ja que a Argentona s'utilitza la procedent de pous i mines. Però sí, la d'ús industrial que representa quasi el 22% del total, lleugerament per sobre de l’àrea metropolitana, que és del 20%.

Per reduir el consum domèstic, s'està treballant, amb l'assessorament de l'Agència Catalana d'Aigua, en una ordenança que permetrà posar en marxa altres mesures, fins i tot sancionar la ciutadania que faci un ús irresponsable de l'aigua.

Hores d'ara s'està dissenyant un pla global d'actuació per a l'arranjament de la xarxa de subministrament d'aigua d'Argentona que caldrà dur a terme, segons Blanco, durant les properes legislatures.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800