NotÝcies
Publicat el 21.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Laia Valls rep el diploma de mestra artesana alimentÓria
L'argentonina ha rebut un dels reconeixements mÚs importants per als artesans
Laia Valls amb el diploma de mestre artesana

Laia Valls va rebre aquest el passat dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestra Artesana Alimentària, com a reconeixement als mèrits extraordinaris acreditats en l'ofici de Carnisser-Cansalader-Xarcuter.

En una entrevista a Ràdio Argentona, Valls confessa que "no m'esperava rebre aquest reconeixement tan aviat. M'ho van començar a proposar fa un any i mig, però no pensava que arribés tan de pressa". Can Valls és un negoci familiar amb més de 200 anys d'història i, tot i que inicialment no ho veia clar ha acabat seguint l'ofici familiar.

Per la recentment reconeguda mestra artesana, aquest diploma "no és un premi. És un reconeixement que dóna sentit a totes les hores que hi dediquem i a aquest ofici, que s'està perdent." En aquest sentit, actualment, el gremi està intentant recuperar la figura de l'aprenent per poder comptar amb estudiants en pràctiques i que continuïn la seva formació en l'ofici.

Valls ja té pensat on penjarà el diploma: "aquell racó que tinc a la botiga amb la foto dels meus avis, diplomes del meu pare, la menció del jurat a la botifarra d'ou amb carxofes... i el posaré en aquell raconet". El Diploma de Mestre Artesà Alimentari s'atorga només als artesans i les artesanes que reuneixen mèrits de creativitat i coneixements.

Escolta l'entrevista sencera a Laia Valls al programa TikTak:


^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800