Notícies
Publicat el 15.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Carola Ortiz estrena disc i espectacle amb 'Cantareras' a La Sala
La cantant i compositora s'estrena després d'haver estat en residència artística a l'equipament argentoní
Carola Ortiz a Ràdio Argentona

La cantant i compositora Carola Ortiz va publicar, el passat 9 de novembre, el seu quart projecte com a solista amb el disc ‘Cantareras’ i el presenta en format disc i espectacle. I ens el presentarà aquest dissabte a La Sala d'Argentona dins de la temporada d'espectacles i del que ha estat en residència artística.

‘Cantareras’ engloba un total de 12 cançons i romanços extrets de la tradició oral femenina de la península Ibèrica, amb una mirada contemporània i sonoritats que transcorren pel folk, la música medieval, el jazz i l'electrònica. En una entrevista al TikTak de Ràdio Argentona, Carola Ortiz ha explicat que “la ‘canterera’ fa referència a la figura icònica de la dona tradicional preindustrial que carregava la càntera al cap o a la cintura.” 

El nou projecte de Carola Ortiz compta amb algunes referències locals. "La donzella guerrera" va ser el primer avançament que ens va presentar i és un romanç molt popular del segle XV i del que se'n troben versions en diferents llengües a diferents països de la conca Mediterrània. El videoclip d'aquest tema va ser enregistrat a la masia d'El Viver d'Argentona i compta amb algunes cànteres cedides pel Museu del Càntir d'Argentona.

La cantant ens explica que l'espectacle “és molt dinàmic i es divideix en 4 fases relacionades amb les fases de la lluna que són els arquetips pels quals passem les dones cada mes i tenen a veure amb el cànter, una figura que, mitològicament, representa l’úter femení... i ens hem volgut centrar en aquesta feminitat”.

Carola Ortiz estrena l'espectacle aquest dissabte (20.30h) a La Sala d'Argentona. Recupera l'entrevista sencera que ha ofert, aquesta setmana, al programa TikTak:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800