Notícies
Publicat el 23.10.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Crida a fer-se 'entornaire'
La proposta per crear un col·lectiu que cuidi l'entorn es presentarà a principis de novembre en un acte a la biblioteca
neteja boscos

Inspirant-se en el terme 'trementinaire', l'argentoní Pere Canal llança la proposta que Argentona compti amb la figura dels 'entornaires'. "Serien els que cuiden l'entorn", explica Canal, que ja fa temps que participa i promou iniciatives per l'estil. De fet, es declara un amant de la natura i del planeta en què vivim i lamenta la desídia creixent cap a la cura de l'entorn.

Ara, fa un pas més, i es proposa consolidar la figura de l'entornaire. Un dels detonants de la seva proposta va ser veure la neteja mecanitzada que es va fer, fa unes setmanes, del marge dret de la Riera d'Argentona cap al polígon de Can Negoci. Canal explica que el braç mecànic, en lloc d'endur-se les deixalles que s'acumulaven als marges, les va trinxar, fent que encara fos més difícil extreure plàstics, vidres i metalls de la terra. Pere Canal assegura que va trigar quatre dies a netejar la zona.

Vista l'experiència, fa una crida a passar de la conscienciació a l'acció i proposa que els entornaires apadrinin zones concretes i s'assegurin de fer-hi una neteja periòdica. Canal també aconsella que no es deixi aquesta tasca a infants i joves, donat que la recollida de deixalles pot ser perillosa i cal fer-la amb cura.

La iniciativa dels entornaires de Pere Canal, ja compta amb noms com el de Sílvia Requena o Blai Masó i a principis de novembre té previst presentar-se en una xerrada a la biblioteca d'Argentona amb l'objectiu d'iniciar la creació d'una comunitat.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800