NotÝcies
Publicat el 18.10.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Els irredempts' a la Tardor LiterÓria
Cristina Garcia Molina presentarÓ la seva obra a la biblioteca
irredempts

Avui tindrÓ lloc la tercera sessiˇ de la XXIIIa ediciˇ de la Tardor LiterÓria comptarÓ amb Cristina Garcia Molina, i la seva obra Els irredempts, Premi Llibreter 2023.

Cristina Garcia Molina (Granollers, 1975). Viu a Girona. ╔s professora de llengua i literatura i fa classes d'escriptura a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu BarcelonŔs. Va guanyar el Premi Literari Ciutat de Badalona amb el recull de contes Silenci a taula (Viena Edicions, 2014). TambÚ Ús l'autora dels textos infantils de Plou…per˛ quin sol! (La Meceua, 2013). Ha publicat contes en diverses antologies i al portal Paper de Vidre.

Els irredempts Ús una narraciˇ en tres temps. Com en els trÝptics de Francis Bacon, els personatges es regiren en els seus panells i generen la seva pr˛pia iconografia. ╔s un trÝptic de diapositives en fuita: un solar per a una escola de la perifŔria on bastir un simulacre de vides; una famÝlia superada pel llenguatge i per la pŔrdua dels pares, que obre una falla vital; i una ciutat escindida com a testimoni de la desfeta de l'amor plat˛nic enmig de l'art.

La divisiˇ en tres espais de diversitat narrativa s'unifica en una sola, intensa, experiŔncia de llenguatge. Aquests episodis de situaciˇ i condiciˇ humanes, que per si mateixos agiten la passivitat distant del lector, s'eleven a travÚs d'un manierisme contingut, que allunya la complaenša en la bellesa per enfrontar el lector a una sensaciˇ d'abisme situada en el territori del sublim.

Hi podeu llegir espais d'exili, de desarrelament, de dol, hist˛ries de renegats i de fronteres —socials, familiars, personals. D'integracions i de desintegracions. I, al final, sempre un anhel: tornar al lloc d'on venim. Si aconseguim recordar quin era.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800