Notícies
Publicat el 15.09.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'atur segueix creixent al mes d'agost
Argentona té una taxa del 7,94%, inferior a la mitjana de la comarca i catalana
Creixement Atur Maresme

Creix l'atur a Argentona i al conjunt de la comarca. Actualment, a la vila hi ha 487 persones aturades, el que representa una taxa del 7,94%. Aquesta xifra és inferior a la del Maresme, amb una taxa del 9,5%. També està per sota del percentatge de la província de Barcelona, que també supera el 9%, i de la mitjana catalana, amb un 8,85%. Seguint la tendència registrada en tots els àmbits, l'atur a Argentona també ha crescut respecte al mes de juliol, en concret gairebé un 2%. Però les dades milloren si fem la comparativa amb el mes d'agost de l'any passat. D'aquesta manera, el percentatge baixa un 1,62%. 

21 dels 30 municipis de la comarca han registrat increments intermensuals en el nombre de persones aturades; Tordera ha mantingut les mateixes xifres i en 8 localitats (Alella, Caldes d'Estrac, Malgrat de Mar, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna) ha disminuït la desocupació.

En termes interanuals es detecta majoritàriament una reducció de l'atur, però hi ha 8 municipis que registren increment de la seva població aturada (Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, El Masnou, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar). En canvi, Vilassar de Dalt manté la mateixa xifra de persones sense feina que l'agost de 2022. Pel que fa a la taxa d'atur registral, Alella és el municipi amb uns percentatges més baixos (4,95%) i Pineda de Mar el municipi maresmenc amb una taxa més elevada (12,87%). 

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d'Atur del mes d'agost elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800