NotÝcies
Publicat el 31.07.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Nani Marquina: 'la feina de l'artesÓ Ús com mÓgia'
Per la dissenyadora del cÓntir d'aquest any, el mÚs important era que la peša estiguÚs feta amb les mans
Nani Marquina cÓntir

La reconeguda dissenyadora de catifes i autora del cÓntir d'aquest any, Nani Marquina, es va mostrar molt ilĚlusionada des que Quim Larrea li va fer l'encÓrrec. En una entrevista a RÓdio Argentona, ha confessat que ja havia sentit a parlar del cÓntir d'autor d'Argentona, perquŔ l'any 2019, la seva filla li va regalar el cÓntir dissenyat per Miguel MilÓ. Marquina afirma que el tÚ "en un dels llocs privilegiats" de casa seva perquŔ Ús "una preciositat, una peša molt especial, molt original i alhora molt estŔtica i bonica".

Per˛ dissenyar un cÓntir era un repte, ja que es tractava d'una disciplina "totalment desconeguda" per a ella. El primer que va tenir clar va ser que havia de ser una peša que "estiguÚs feta amb les mans de l'artesÓ, una per una". A Nani Marquina la fascina tot el procÚs d'elaboraciˇ: "quan l'artesÓ agafa la bola de fang, la posa al torn i fa alguna cosa que es va aixecant, per mi aix˛ Ús com mÓgia". D'altra banda, Marquina tambÚ va decidir, des d'un inici, que havia de ser d'un "cÓntir de barca, ja que l'entusiasmava la idea de fer una peša recta, "amb el cul pla perquŔ no caigui", deixant de banda la forma mÚs tradicional "amb el cul mÚs petit".

La resta d'elements del disseny van "evolucionar moltÝssim des de la primera idea fins al final". Un d'ells Ús el color. La dissenyadora "volia pintar-lo d'un verd molt actual, que no existÝs a les botigues de cerÓmica" per˛ desprÚs de moltes proves va desistir. "Aconseguir aquesta tonalitat volia dir molta feina", admet Marquina. Finalment, es va decidir per aquests tons grisos que, amb l'ajuda de la forma i el traš, ens porten fins al mar i les barques de pescadors. 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800