Notícies
Publicat el 13.06.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Evitar l'exposició intensa al sol podria evitar fins al 80% dels casos de càncer de pell
En el Dia Europeu per a la Prevenció del Càncer de Pell, el Consorci Sanitari del Maresme engega una campanya de conscienciació
pigues

Avui 13 de juny és el Dia Europeu per a la Prevenció del Càncer de Pell, una efemèride que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat de protegir la nostra pell i adoptar hàbits de vida saludable davant l'exposició solar, especialment durant els mesos d'estiu. Amb aquest mateix objectiu, el Consorci Sanitari del Maresme ha engegat una campanya de conscienciació on alerta que un dels principals factors de risc és el temps que hàgim estat exposats al sol de forma prolongada i intensa i si hem patit cremades en la nostra infància i adolescència. La infermera del Consorci, Ana Roces, afirma que "la pell té memòria i les conseqüències es veuen a llarg termini", per això l'edat també és un factor a tenir en compte.

I és que es calcula que més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir si s'evités l'exposició intensa al sol, especialment durant la infància i l'adolescència. Malauradament, la incidència d'aquest tipus de càncer ha crescut 38% en els últims anys i es preveu que continuï augmentant.

No obstant això, prendre el sol també comporta molts beneficis per a la salut, però és important prendre'l amb precaució: cal protegir-se durant tot l'any amb cremes de protecció solar entre 30 i 50, resistents a l'aigua; hem d'evitar l'exposició al sol entre les 12 h i les 17 h; protegir-nos amb gorra o barrets i para-sols; i beure molta aigua. Segons Ana Roces, cal evitar l'exposició solar als menors de sis mesos i, a partir d'aquesta edat, utilitzar només protecció 50. Cal que vagin molt amb compte les persones amb patologies cròniques i aquelles que tinguin antecedents familiars de càncer de pell. També recomana que les persones amb més d'una cinquantena de pigues es facin revisions anuals. En aquest sentit, les pigues que ens han de posar en alerta són aquelles que no són simètriques, que tenen les vores irregulars o poc definides, que mostren diferents tonalitats, que són molt grosses o que canvien de forma amb el pas del temps.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800