Notícies
Publicat el 21.04.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Institut celebra Sant Jordi amb un triple homenatge
El centre ha organitzat actes per recordar el filòleg i professor, Llorenç Soldevila, per reivindicar "Las Sinsombrero" i per commemorar l'Any Rector de Vallfogona
Charo tébar

L'Institut d'Argentona celebra la diada de Sant Jordi amb un triple homenatge organitzat pels departaments de llengua i literatura. La professora del centre, Charo Tébar, ha explicat a l'A Mig Matí que des del Departament de Llengua Catalana s'han centrat a conèixer i recordar l'escriptor, filòleg i professor, Llorenç Soldevila, que va morir sobtadament a finals de l'any passat. Més enllà del record com a professor i del buit que va deixar per la seva qualitat humana, Tébar ha destacat la importància que l'alumnat argentoní conegui el llegat de qui va ser, entre d'altres, l'impulsor del Centre d'Estudis Argentonins i un dels organitzadors de la Ruta Literària de la vila. D'altra banda, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha decretat el 2023 Any Rector de Vallfogona i des de l'institut també han aprofitat la diada per descobrir la magnitud d'un autor encara molt desconegut.

El tercer homenatge nascut des del departament de Llengua Castellana i Literaura fa referència a la generació del 27 femenina, el grup de dones pensadores i artistes espanyoles, conegudes com "Las Sinsombrero". La professora Charo Tébar ha explicat que l'alumnat d'ESO i Batxillerat han preparat un acte en format de recital, teatre, música i audiovisual pel dia 26 d'abril a La Sala. Tot i que no estarà obert al públic, sí que posteriorment l'emetran pel canal de Youtube del centre. Tébar ha explicat que aquest grup de dones va rebre aquest nom per treure's el barret com a gest de rebel·lia davant d'una societat que no reconeixia els seus mèrits. L'obra d'aquestes dones, silenciada durant anys, comença a sortir a la llum gràcies a la investigació d'un grup d'historiadores.

Entrevista amb la professora de llengua i literatura castellana, Charo Tébar: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800