Notícies
Publicat el 11.04.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Festa Major es podria quedar sense les activitats d'aigua per la sequera
El regidor Joan Maria Pasqual va explicar en el darrer ple que, si la situació no canvia, s'hauran de prendre mesures excepcionals.
tobogan d'aigua 2022

L'Ajuntament d'Argentona ja ha començat a prendre mesures d'estalvi d'aigua a causa de la greu sequera que pateix el país, però també mira més enllà. El regidor de Medi Ambient, Joan Maria Pasqual, va avisar en el darrer ple, que si la situació no canvia, el govern anul·larà els actes de Festa Major que utilitzen aigua, com el tobogan, la xeringada i els jocs amb càntirs. Pasqual va apuntar la possibilitat de "reutilitzar" l'aigua i va assegurar que la Comissió de Festes ja hi "està treballant". Pasqual també va avançar que aquesta temporada la piscina municipal no es buidarà per renovar l'aigua, sinó que s'optarà per depurar i filtrar la que ja hi ha. A més, actualment, la neteja de carrers i el rec municipal s'està fent amb aigua no potable.

Tot i això, el consum d'aigua argentoní es troba per sota del límit que ha marcat la Generalitat. Les restriccions indiquen que no es poden superar els 230 litres d'aigua per habitant i dia, i el consum argentoní és de 180 litres.

D'altra banda, una de les principals preocupacions dels municipis és l'aigua que es perd arran de les fuites de la xarxa. A Catalunya aquesta pèrdua està xifrada en el 24%. Els partits argentonins temen que, la manca de manteniment de la xarxa d'aigua municipal, faci que el percentatge de pèrdua d'aigua a Argentona sigui molt superior.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800