Notícies
Publicat el 14.03.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Productors d'Argentona participen en les Jornades Gastronòmiques del Pèsol
Can Bellatriu i el productor Jaume Font Collet coincideix que no ha estat un bon any per la 'perla verda'
Jornades del pèsol - Productors locals

El Temps de Pèsols al Maresme ja és aquí! El calendari d'activitats gastronòmiques de la comarca dona el tret de sortida amb les Jornades Gastronòmiques, que van iniciar el passat divendres 10 de març i finalitzaran l'1 de maig, i el protagonista és el pèsol del Maresme.

Tot i que enguany no s'hi ha adherit cap restaurant d'Argentona, si que compte amb la participació de dos productors del pèsol: Can Bellatriu i el productor Jaume Font Collet.

Can Bellatriu és un dels productors i elaboradors d'Argentona del pèsol i que pertany a la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme. Pol Bellatriu ha participat avui al programa ‘TikTak’ de Ràdio Argentona i confessa que no ha estat el millor any pel pèsol. La ‘perla verda del Maresme’, que enguany ha pujat de preu, necessita unes condicions climatològiques concretes i la saquera dels darrers mesos no han ajudat a la seva producció. ‘Ha estat un hivern molt suau i amb les glaçades de finals de febrer van quedar bastant tocats’, explica el productor local. La varietat amb la qual treballen és la d'utrillo, una varietat que dona més producció, és més dolça i amb menys pell.

Escolta l'entrevista a Pol Bellatriu de Can Bellatriu al programa despertador ‘TikTak’:

Un altre dels productors de pèsol a Argentona amb venda directa a mercat és en Jaume Font Collet. En el seu cas, venen directament la seva producció als mercats de Mataró, Granollers i Canovelles. En Jaume Font coincideix que no ha estat un bon any pel pèsol. "Els pèsols que ha estat en hivernacle no ha fet una molta producció de cop, però ha anat bé", explica el pagès i afegeix que la producció fora d'hivernacle ha quedat aturada per les baixes temperatures de finals de febrer. Explica que de 'la perla verda' se n'aprofita tot. Fins i tot la seva tavella. La varietat amb la qual treballen és la de floreta, que a diferència d'altres varietats, la seva pell és més gruixuda.

Escolta l'entrevista al productor local Jaume Font Collet al programa ‘TikTak’ de Ràdio Argentona:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800