Notícies
Publicat el 08.03.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Aina Vidal: 'El futur tecnològic necessita el punt de vista femení'
Apassionada per l'enginyeria informàtica i la intel·ligència artificial, aquesta argentonina és l'única noia de l'Institut que cursa el segon de batxillerat tecnològic
Aina Vidal

En el marc del Dia Internacional de les Dones, es detecta que la presència de dones en els estudis tecnològics i científics és només del 30%. Avui l'A Mig Matí ha comptat amb l'Aina Vidal, l'única noia de l'Institut d'Argentona que cursa el segon de batxillerat tecnològic. Ha explicat que des de petita li ha interessat molt la intel·ligència artificial i que vol estudiar Enginyeria Informàtica (Segons l'informe 'Igualtat en xifres' del Ministeri d'Educació, en el curs 2020-2021 només el 13% de matriculats van ser dones).

Tot i que sempre ha normalitzat poder cursar estudis tecnològics, reconeix que ha tingut poques referents i està convençuda que veure noies fent el batxillerat tecnològic farà augmentar el nombre entre les pròximes generacions. Aina Vidal assegura que la intel·ligència artificial canviarà el futur pròxim i que tindrà un gran impacte en tots els àmbits del nostre dia a dia des de l'automobilística fins a la medicina. Apunta que si el futur és tecnològic, no es pot crear només amb patrons masculins perquè si hi ha un biaix de gènere, no respondrà a les necessitats de tothom.

Entrevista amb l'alumna de l'Institut d'Argentona, Aina Vidal: 


^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800