Notícies
Publicat el 16.02.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona dóna el tret de sortida al Carnestoltes
El programa recupera actes com el concurs de truites i la sardinada popular
Carnestoltes 2023 - Montse Cervantes i Carles Ligos

Argentona torna a celebrar el Carnestoltes amb un programa que recupera alguns dels actes tradicionals, un cop superades les limitacions sanitàries. Un dels actes que es recupera per dijous gras, després de dos anys sense celebrar-se, és el tradicional concurs de truites que tindrà lloc a la Plaça de Vendre amb dues categories: infantil i adult, amb premi a la més original i premi a la més gustosa.

El Carnestoltes seguirà divendres a la nit (22h) amb el Correfoc de Carnestoltes que s'iniciarà a l'ajuntament i acabarà a la Plaça Nova. Un cop allà, una batucada farà camí cap al Saló de Pedra, lloc on es podrà seguir el Pregó de Carnestoltes. La festa continuarà al ritme de la sessió que oferirà AKSIS, el nom artístic de l'argentoní Eugeni Buera, qui amenitzarà el ball i concurs de disfresses.

El diumenge 19 estarà protagonitzat pels més menuts, amb un matí d'activitats familiars que comptaran amb una rua de Carnestoltes, acompanyats pels gegants i nans d'Argentona, amb sortida a les 11 del matí des de la plaça del Geganter Joan Padrós i final a la plaça Nova. I després, ball amb l'espectacle de la companyia Landry. 

El Dimecres de Cendra, el 22 de febrer, clourà els actes amb la comitiva fúnebre que acompanyaran les despulles del rei Carnestoltes des del Casal de Joves i fins a la plaça de Vendre, on arribarà la vella Quaresma. Un altre dels actes que recupera el programa és la sardinada popular amb un preu popular de 2€ que es destinaran a les despeses de la comissió i a una ONG d'acció humanitària.

Escolta l'entrevista sencera, amb la regidora de Festes Montse Cervantes i el tècnic de festes Carles Ligos, al 'TikTak' de Ràdio Argentona:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800