Notícies
Publicat el 30.01.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Consol Nogueras a la portada del Cap de Creus
El butlletí municipal també ret homenatge a Lluís Serra i Llorenç Soldevila
cap de creus - consol nogueras

Editorial Cap de Creus 168

A la Consol, en Lluís i en Llorenç

Consol Nogueras i Seda va ser una dona lliure, feta a si mateixa. Va lluitar contra un destí escrit i va obrir camí a les que van venir després amb la bandera del feminisme i els drets humans. Per a ella és la portada d'aquest Cap de Creus i amb ella saldem un deute com a mitjà de comunicació local. Com és possible que no l'haguéssim coneguda abans? Gràcies a la Margarida Colomer i al Centre d'Estudis per haver-la rescatat de l'oblit.

Aquests actes de justícia històrica han de formar part de la nostra tasca com a mitjà de comunicació local de proximitat. Els que hi treballem sabem que el servei que oferim es construeix i s'adreça a les persones que coneixem. En Lluís Serra n'era una, sense donar-se importància, de mirada múrria i somriure sorneguer, amb una veu fonda i viscuda que esdevenia un tresor per a la ràdio. Amb ell vam recórrer les masies d'Argentona i ens va regalar records de vida, de generacions marcades per la feina al camp, de penúries de la guerra i la postguerra, de transformació d'un paisatge viscut a peu de feixa.

I Llorenç Soldevila n'era un altre. El mestre, el filòleg, l'escriptor, el divulgador, el melòman, l'activista de la llengua, totes les facetes es condensaven en aquest home, de rostre amable, que va elaborar la Geografia Literària dels Països Catalans, una obra magna, que hauria d'esdevenir eina imprescindible per als docents d'aquest país. Per Argentona també va tenir un regal, la creació d'una ruta literària que recorre les artèries principals de la vila.

Adéu Lluís, adéu Llorenç, gràcies pel vostre mestratge, per la vostra generositat i dedicació. Continuarem divulgant la vostra tasca.

minatura cdc 168

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800