Notícies
Publicat el 18.01.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'aixecada de càntirs al Sonos Ludum
És un llibre-disc recopilatori de jocs populars catalans on podem trobar un dibuix de cadascun d'ells acompanyats del seu so.
sonos ludum

L'aixecada de càntirs forma part d'un llibre-disc anomenat Sonos Ludum, una recopilació de jocs populars catalans. Hi trobem un dibuix a carbó de jocs tan tradicionals com les bitlles, el dòmino o el futbolí, o activitats com l'aixecada de càntirs, acompanyats d'un codi QR on podem sentir el so que es desprèn de cada joc. Víctor Baroja, president de la companyia de jocs l'Anònima i de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals, i Carlos Jorge, tècnic de so i coautor del llibre, han detallat al programa Tik-Tak, que en el cas de l'aixecada, es pot sentir l'ambient que envolta l'activitat, mentre que en altres casos el so que acompanya el joc és, per exemple, el xoc de la bola amb els jugadors del futbolí o les fitxes de dòmino que topen amb el taulell. Els impulsors d'aquesta iniciativa han recorregut el país, gravadora en mà per enregistrar-ho. Trobareu Sonos Ludum a Verkami.

Entrevista a Víctor Baroja, president de l'Anònima i de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals, i Carlos Jorge, tècnic de so i coautor del llibre:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800